Üstün sinema değeri, yüksek sanat çizgisiyle "Ebu Ali Hüseyin İbn-i Sina" sizleri bir kültür şölenine götürecek. Bu dizide bilimsel düşünceyi ve kadim uygarlıklardan süzülen evrensel irfanı modern zamanlara taşıyan bir büyük Müslüman bilgeyi dramatik hayat hikâyesiyle yakından tanıyacak; onun kişiliğinde olanca zenginliği ve derinliğiyle İslam irfanının, Müslüman şahsiyetinin cisimlenişini bulacaksınız. Siyasi çalkantılardan uzaklaşarak ilim ve hakikat peşinde bitmeyen yolculuğuna devam etmek üzere Harezm'den ayrılan İbn-i Sina'yı Gürgan'da bekleyen sürpriz olayları izleyecek, büyük bilgenin çevresinde gelişen olaylarda dönemin nüfuz ve iktidar çatışmalarının hikâyesini bulacaksınız.
29 Aralık 2015’te Türkiye’de gösterime girmesi beklenen bu muhteşem filmi neredeyse bir sene gecikmeli mi izleyeceğiz? Eylül ayı çok geç. Ve neden dublaj? Filmleri altyazılı izlemek daha güzel bence.
Geç oldu ama inşallah Eylül’de izleyebilecekmişiz. Bu güzel bir haber.
Bu yüzden poltikacıların sanata müdahil olmasını istemiyoruz işte. Bir siyasi kişinin kısa film yarışmasını ziyareti ile dalkavuklar davet ettikleri onca sanatkârı unutuyor, unutturuyor. Söz hakkı verilmiyor sanata. Politikacı siyaset yapıyor ve gidiyor. Ve sonuç işte bu maalesef. Türkiye’de tekrar jüri olamayacağını söylüyor Mecid Mecidi. Eminim diğer sanatkârlarda bu muameleden rahatsız olmuşlardır.
Semih Kaplanoğlu, Nuri Bilge Ceylan ve Faysal Soysal İran’da en çok izlenen yönetmenler arasında. Bununla gurur duyuyoruz.
Türkiye ve İran ortak yapımı filmlerin harika olacağına ben de katılıyorum. Çünkü iki ülke de İslam dünyasının sinemada en iyileri. Hem din, hem kültürde bir bu iki toplumun birlikte çalışmasının meyvesinin çok tatlı olacağını düşünüyorum. Bu bağlamda ilk ortak yapım film; ’’Yarının Adı Başka’’ bu ay, yani, Mayıs 2016’da gösterime girecek inşallah. Ve umarız bu tür ortak yapım filmlerin devamı gelir.