2021 yılı İran-Türkiye Kültür Yılı olsun

2021 yılı İran-Türkiye Kültür Yılı olsun

  Eylül 21, 2019

  198 Okunma

İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri, 2021 yılının İran-Türkiye Kültür Yılı olarak adlandırılmasını önerdi

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı ile görüşen İran Kültür ve İslami İrşad Bakanı, iki ülke arasında Kültür yılı düzenlenmesini önerdi.

Kültür ve İslami İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 27. Ortak İktisadi Komisyon toplantısına katılmak üzere Kültür ve Turizm Komitesi başkanı sıfatıyla İran İslami Cumhurbaşkanı heyetiyle birlikte Ankara’yı ziyeret eden Ebuzer İbrahimi Türkmen, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı ile bir araya geldi.

Gerçekleşen ikili görüşmede İran ve Türkiye arasındaki kültürel ilişkilerin tarihine değinen İbrahimi Türkmen, iki ülke arasındaki mevcut kültürel potansiyellerden yararlanarak ikili münasebetlerin geliştirmesinin gerekli olduğunu vurguladı.

Yüksek Kültürel Devrim Konseyi Başkanı, İran ve Türkiye arasında ortak kültürel projeler ve programlar yapılmasını önererek, gönül birliği ve karşılıklı anlaşma ve diyalog zemininin oluşturulması için, iki ülkenin ilgi duyduğu konularda her yıl konferanslar ve diyaloglar yapılması gerektiğinin önemli olduğunu dile getirdi.

Görüşmede ayrıca iki ülkedeki sinema ve film yapımcılığı sektörünün potansiyellerine işaret eden Kültür ve İslami İletişim Kurumu Başkanı, ortak film haftası düzenlenmesini de teklif etti.

İbrahimi konuşmalarının sonunda iki ülke arasında ortak projelerin uygulanmasını hızlandırmak amacıyla “kültür yılı” düzenlenmesini önerdi.

“İran ile kültürel ilişkilerimizi geliştirmek için işbirliğine hazırız”

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY da bu görüşmede 2021 yılının İran Türkiye Kültür Yılı ilan edilmesi önerisini sıcak karşılayarak gerekli programların hazırlanması için ortak bir komite kurulmasını önerdi.

Bir kaç kez İran’a seyahat fırsatı bulduğunu da dile getiren Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı, batı medyasının İran’la ilgili sunduğu görüntünün gerçek dışı olduğunu söyledi.

Bakan Mehmet Nuri ERSOY, İran ile Türkiye arasındaki kültürel ilişkileri geliştirmek için her türlü işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi.

Görüşmenin sonunda “İran ve Türkiye Kültür Yılı” ile ilgili proje ve programların incelenmesi için Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı ve İran Kültür ve İslami İletişim Kurumu Başkan yardımcısının bulunduğu bir çalışma grubu oluşturulması kararlaştırıldı.

ICRO.ir

  Etiket:
Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.