36. Fecr Film Festivaline 78 ülkeden misafir katılmaktadır

36. Fecr Film Festivaline 78 ülkeden misafir katılmaktadır

  Haziran 19, 2019

  607 Okunma

İran İslam Cumhuriyetinin en önemli film festivali olan Fecr Film Festivaline bu sene 78 ülkeden 300’ü aşkın yabancı misafir katılıyor.

Bu sene Fecr Film Festivalinin uluslararası ve yerel bölümünün ayrı ayrı değerlendirildiği 4. yıldır.

Bu sene 36.’si düzenlenen Fecr Film Ferstivali rekabetleri İranlı ve yabancı 21 jüri üyesi tarafından değerlendirilecek.

Festivalin uluslararası bölümünde 5 yabancı ve 4 İranlı jüri, Doğu’ya Bakış bölümünde 4 yabancı ve bir İranlı jüri , Dinler Arası bölümünde 4 yabancı ve bir İranlı, Net Pok bölümünde 2 yabancı ve bir İranlı jüri üyesi değerlendirmelerde bulunacaklar.

Festivalin İcra Heyeti üyesi Bayan Şehla Rüstemhani yaptığı açıklamada, bu sene festivale 25 ülkeden 50 yabancı alıcı firma ve şahsın katıldığını söyledi.

Rüstemhani katılımcıların İran filmlerini görerek alım imkanı ve kendi ülkelerinde sunma imkanları olduğunu söyledi.

Festivalin açılış filmi İranlı yönetmen Mecid Mecidi’nin Hindistan ile ortak yapımı olan ‘’Bulutların Ötesinde’’ adlı eseriydi.

Festivalin en önemli kısmı olan Uluslararası bölümünde 12 yabancı ve 3 İran filmi en iyi film ödülünü kazanmak için rekabet etmektedir.

Festivalin ikinci yarışma bölümü Doğu’ya Bakış bölümüdür ve bu bölümde 3 İran sineması filmi ve 12 yabancı film rekabet etmektedir.

Festivaller festivali bölümünde 3 İran sineması filmi ve 16 yabancı film rekabet etmektedir.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.