36. Fecr Film Festivalinin Billur Simurg Adayları

36. Fecr Film Festivalinin Billur Simurg Adayları

  Haziran 19, 2019

  988 Okunma

İran İslam Devriminin yıl dönümüne tekabül eden 1-11 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenmekte olan 36. Fecr Film Festivali'nin Kristal Simurg Ödülü adayları açıklandı

İran İslam Cumhuriyeti'nin en ünlü sinema festivali olan Fecr Film Festivali bu yıl Tahran başta olmak üzere birçok noktada düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Cumartesi günü yapılan son gösterimden sonra, kapanış törenine 24 saat kala, birçok farklı dalda Billur Simurg ödülü için aday listesi açıklanmış oldu.

En İyi Erkek Oyuncu kategorisi çok çekişmeli bir yarışa şahit oldu ve adaylar arasında 'Kayıp Boğaz' ve 'Soğuk Ter' filmleri ile Emir Cedidi, 'Alev' filmi ile Emin Hayai, 'Su Altı Sediri' filmi ile Babek Hamidiyan, 'Haciz' filmi ile Rıza Attaran, 'Kamyonet' filmi ile Said Ağahani ve 'Paslı Küçük Beyinler' filmi ile Nevid Muhammedzâde yarışıyor.

Aynı durum En İyi Kadın Oyuncu kategorisi için de geçerli. Bu uzun listede; 'Soğuk Ter' filmi ile Baran Kevseri, 'Ağaçkakan' filmi ile Sera Behrami, 'Utanma' filmi ile Şebnem Mukaddemi ve 'İstanbul Bulvarı' filmi ile Mahur Elvend rol alıyor.

En İyi Yönetmen dalında ise şahane eserleri ile İranlı yönetmenler Billur Simurg ödülü için yarışacak. 'Şam Saatine Göre' filmi ile İbrahim Hatemikiya, 'Kayıp Boğaz' filmi ile Behram Tevekküli ve 'Ağaçkakan' filmi ile Behruz Şuibi bu önemli isimler arasında yer alıyor.

En İyi Film dalında Billur Simurg ise muhtemelen şu filmlerden birisine verilecek: 'Bomba: Bir Aşk Hikayesi', 'Şam Saatine Göre', 'Kayıp Boğaz', 'Ağaçkakan', 'Su Altı Sediri', 'Kamyonet' ve 'Paslı Küçük Beyinler'.

Diğer bazı kategorilerde Billur Simurg Ödülü için yarışacak isimler şöyle:

En İyi Görüntü Yönetmeni:

Mahmut Keleri, 'Bomba: Bir Aşk Hikayesi'

Hamit Hozui Abyani, 'Kayıp Boğaz'

Ali Rıza Zerrindest, 'Su Altı Sediri'

Ferşad Muhammedi, 'Soğuk Ter'

Peyman Şadmenfer, 'Paslı Küçük Beyinler'

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu:

Seher Devletşahi, 'İstanbul Bulvarı'

Leyli Reşidi, 'Soğuk Ter'

Nigar Abidi, 'Ağaçkakan'

Hüda Zeynelabidin, 'Soğuk Ter'

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu:

Pejman Cemşidi, 'Yanlış Anlaşılma'

Cemşit Haşim-Pur, 'Ağaçkakan'

Siyamek Ensari, 'Bomba: Bir Aşk Hikayesi'

Ferhat Aslani, 'Paslı Küçük Beyinler'

Mesut Kerameti, 'İstanbul Bulvarı'

Nevid Purferec, 'Paslı Küçük Beyinler'

En İyi Özel Efekt:

Abbas Şuki, 'Bomba: Bir Aşk Hikayesi'

Muhsin Ruzbehani, 'Şam Saatine Göre', 'Kayıp Boğaz' ve 'Su Altı Sediri'

Hamit Resuliyan, 'Mahura'

1982 yılında kurulan Uluslararası Fecr Film Festivali, İran sinemasının gelişmesine katkıda bulunup, tüm dünyadan sinemacıları ve yaratıcı eserlerini bir araya getirmiştir.

İran İslami İrşad ve Kültür Bakanlığının denetimi altında düzenlenen Fecr Film Festivali son yıllarda ulusal ve uluslararası filmler olarak ikiye ayrıldı. İranlı sanatçılar ve filmleri 1-11 Şubat tarihleri arasında Billur Simurg ödülleri için yarışırken, uluslararası diğer filmler Nisan ayında düzenlenecek festivale katılacak.

Fecr Film Festivali'nin kazanan isimleri bugün Tahran Milad Kulesinde düzenlenecek kapanış töreni ile birlikte açıklanacak.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.