7 İranlı Kadın Yönetmen, Pervin İtisami Film Festivalinde Yarışacak

7 İranlı Kadın Yönetmen, Pervin İtisami Film Festivalinde Yarışacak

  Haziran 19, 2019

  1.366 Okunma

Yedi İranlı Kadın Film Yapımcısı, Tahran'da Düzenlenen 9. Pervin İ'tisami Film Festivaline Katılacak.

Yedi İranlı kadın film yapımcısı; yılın en iyi kadın yönetmeni ödülü için yarışacak.

Niki Kerimi'nin Gece Vardiyası (2015), Ayda Penahande'nin Nahid (2015), Tina Pakrevan'ın Hanımefendi (2014), Nergis Abyar'ın Nefes (2016), Azade Mogui'nin Trajedi (2016), Mercan Eşrefizade'nin Abla (2017) ve Rukayye Tevekküli'nin Annelik (2017) adlı filmleri etkinlikte ödüller için yarışacak.

Eserler, Altın Zambak ve Gümüş Zambak diye anılan kısa film ve uzun metrajlı film şeklinde iki ayrı kategoride yarışacak. Festivalde ayrıca “kadının ailedeki rolü ve etkisi” ve “seçkin İranlı kadınlar” kategorileri de bulunacak.

Pervin İtisami Film Festivali, kadın meselelerine odaklanıyor ve festivalin organizatörleri İslami İran'da yılın en iyi kadın yönetmenini seçmeyi hedefliyor.

İranlı merhum şair Pervin Etisami, Tebriz'de dünyaya geldi ve ilk şiirini henüz daha 8 yaşında iken klasik türde yazmıştı.

Pervin İtisami'nin şiirleri basit ama sezgi dolu mecaz ve kinayeler eşliğinde toplumsal bilinç ve insani hayata odaklanıyor. 

İran'ın modernleşme döneminde yaşamış olsa da, Pervin İtisami'nin eserlerinde feminizm ve romantizmden hiçbir eser yoktur.

iFilmTV

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.