Afganistan-İran ortak yapımı film 2017 Oscar’ına aday gösterildi

Afganistan-İran ortak yapımı film 2017 Oscar’ına aday gösterildi

  Haziran 19, 2019

  1.398 Okunma

Afganistan-İran ortak yapımı film 2017 Oscar ödüllerine aday gösterildi

Afganistan devleti, Afgan-İran ortak yapımı film رفتن (Gitmek) (2016)’i Akademi Ödüllerinin yabancı filmler kategorisinde aday gösterdi.

Nevid Mahmudi’nin yönettiği ve aşk ve mülteciliği konu alan “Gitmek” (2016) filmi 2017 Oscarlarında Afganistan’ı temsil edecek.

İran İslam Cumhuriyeti ile Afganistan’ın birlikte yaptığı film; Nebi ve Fereşte adlı iki aşık gencin hikayesini işliyor. Kızın ailesi Afganistan’ı terk etmeye karar verince iki aşık ayrılmak zorunda kalıyor. Bir süre ayrılıktan sonra Nebi, Fereşte’yi bulmak için Avrupa’ya göçmenliğin zor şartlarına göğüs germeye karar veriyor..

Yönetmenin kardeşi olan Cemşid Mahmudi’nin yapımcılığını üstlendiği filmde, Rıza Ahmedi ve Fereşte Hüseyni rol alıyor.

Mahmudi kardeşler daha önce de aşk ve göçmenliği konu alan “Birkaç Metreküp Aşk (Küçük Bir Aşk Hikayesi)” (2014) filmini çekmişlerdi. Film 2015 Akademi Ödüllerinde Afganistan’ı temsil etmişti.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.