Ammar Filmleri İran’da 2000’den Fazla Mekânda Gösteriliyor

Ammar Filmleri İran’da 2000’den Fazla Mekânda Gösteriliyor

  Haziran 19, 2019

  896 Okunma

Ammar Filmleri Festivali'nin seçkin yapıtları tüm ülkede ücretsiz olarak gösteriliyor.

Press TV'nin bildirdiğine göre, İran Sineması son yıllarda birçok film festivali de düzenleyerek büyük gelişme kaydetti.

Fecr Film Festivali gibi Asya'nın seçkin film festivallerinden sonra, şimdi de Ammar Popüler Filmler Festivali hizmete sunuldu.

Ammar Popüler Film Festivali'ne katılan seçkin filmler, İran İslam Cumhuriyeti'nde 2 Bin'den fazla mekân ve alanda halka ücretsiz olarak gösteriliyor.

Ammar Film Festivaline “Popüler” denmesindeki amaç, filmleri sanat severler için değil de genel halk için yapıyor olması ve umuma ücretsiz olarak göstermesidir.

Festivalin filmleri İslam Cumhuriyeti sınırlarında birçok üniversite, okul, cami, ev ve açık alanda, her mekânda an az 10 en fazla 400 kişiye gösterilmektedir.

Ammar Popüler Film Festivali'nin özelliklerinden birisi, ürünlerini İran'da 2.000'in üzerinde farklı mekânda gösterebilmesidir. Gösterilen filmler genellikle İslami değerler, İslami uyanış, İran İslam Devrimi odaklı olup, bazı filmler de evrensel meseleler ile alakalıdır. Festivalin organizatörleri, mesajlarının duyulması için sanat dilini kullandıklarını söylüyor.

Festival, halkın %99'u içindir ve genellikle eserleri hiç gösterilmemiş kimselere imkan tanıyor. Ammar Popüler Film Festivali'nin organizatörlerinden Vahit Celili şöyle dedi: “İslam Ülkelerindeki medyaya bakarsanız, halkın çoğunluğunun dindar olmasına karşın medyanın seküler bir azınlığın elinde olduğunu görürsünüz. Ammar Film Festivali'miz ise İslam Ülkelerinde mevcut olan çoğunluğun başta sinema olmak üzere tüm modern yöntemleri kullanması için uğraşıyor.”

Ama bazı genç belgesel yapımcıları için, Ammar Film Festivali, seslerinin duyulması için bir imkan teşkil ediyor ve film endüstrisine başlamalarındaki ilk adım oluyor. Gazeteci ve Belgesel Yapımcısı Mustafa Alizâde bu konuda şöyle diyor: “Ammar Popüler Film Festivali, İran'daki diğer film festivallerinden farklıdır çünkü ulaşılması ve irtibat kurması çok kolay. Hiç tanınmayan ve ilk eserleri olan kimseler için bu festivale girmek çok kolay.”

İran İslam Cumhuriyeti'nde şu anda birçok film festivali düzenlenmektedir.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.