Anne Gibi filmi Tataristan’da gösterime sunuldu

Anne Gibi filmi Tataristan’da gösterime sunuldu

  Haziran 19, 2019

  431 Okunma

İran yapımı "Anne Gibi" filmi Tataristan'da düzenlenen 15. Uluslararası Kazan Müslüman Sinema Festivali'nde gösterildi.

İran yapımı “Anne Gibi (Mim Mesle Madar / M Like Mother)” filmi, 24-30 Nisan tarihleri arasında Tataristan'nın ev sahipliğinde düzenlenen 15. Uluslararası Kazan Müslüman Sinema Festivali'nde gösterime sunuldu.

2006 yılında merhum Resul MollaGülipur tarafından çekilen filmin özeti şöyle: “8 yıllık İran-Irak Savaşı’nda gaz bombasından etkilenen binlerce anneden biri olan Sepide (Gülşifte Ferahani), savaştan sonra evlenip çocuk sahibi olacağında geçti sandığı kimyasal etkiyle yüzleşir. Çocuğu sağlıklı doğmayacaktır. Diplomat olan eşi Süheyl (Hüseyin Yari), bu gerçeği konumuna yakıştıramayıp bebekten kurtulma yolları ararken Sepide, bir anne vakarıyla yükünü taşımaya karar verir.”

Sözü geçen festival, dünya ülkelerini ve Rusya toplumunu İslam ve Müslümanlar hakkında doğru bilgilendirmeyi hedefliyor.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.