Arpaçay; Bir Ayrılık Şarkısı (2018) filmi gösterime girecek

Arpaçay; Bir Ayrılık Şarkısı (2018) filmi gösterime girecek

  Haziran 19, 2019

  1.856 Okunma

Tataristan Cumhuriyeti başkenti Kazan'da düzenlenen Kazan Uluslararası Müslüman Filmleri Festivalinde, İran İslam Cumhuriyeti ve Azerbaycan ortak yapımı "Arpaçay; Bir Ayrılık Şarkısı" (2018) filmi gösterime girecek.

İran İslam Cumhuriyeti Öğrenciler Haber Ajansı ISNA’nın bildirdiğine göre sınır insanlarının aşkını anlatan مرز؛ آرپاچای نغمه جدایی / Border: Arpachai, A Song of Separation / Sınır: Arpaçay; Bir Ayrılık Şarkısı (2018) filmi gösterime girecek.

Sınır: Arpaçay; Bir Ayrılık Nağmesi (2018) filminin yönetmeni Ali Abdali, ISNA’ya yaptığı açıklamada “Film İran ile Azerbaycan’ın ortak yapımıdır. Filmde iki komşu ülkeden oyuncular rol alıyor. İran-Azerbaycan sınırında yapılan bir romantik filmdir.” dedi.

Açıklamasının devamında sınır insanlarını konu alan filmin Türkçe dilinde çekildiğini söyleyen Ali Abdali filmin çok yakında Azerbaycan ve İran sinemalarında gösterileceğini belirtti.

Arpaçay; Bir Ayrılık Şarkısı (2018) filminin konusu şöyle: İran ve Azerbaycan sınırında Azerbaycanlı bir asker, sınır yakınlarında çobanlık yapan İranlı göçebe kıza aşık olur. Ancak bazı sebeplerden ötürü yüz yüze konuşmaları mümkün değildir. Sınırda birlikte nöbet tutan İranlı asker arkadaşı, Azerbaycanlı asker arkadaşına kızla yazışmasını önerir. Ama aynı dili konuşsalar da kullandıkları alfabenin farklı olduğunu görürler. Bu yüzden İran askeri Azerbaycan askerinin mektuplarını tercüme etmeye başlar. Bu şekilde birbirlerinin yazım dillerini öğrenirler. Ancak…

Filmin müziğini Azerbaycanlı ünlü sanatçılar Alim Kasımov ve Rubail Azimov yaparken filmin görsel efektleri Ukrayna’da tamamlandı.

​Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.