Aşura öğretileri ile dolu Gece Uçuşu filmi hâla güncelliğini koruyor

Aşura öğretileri ile dolu Gece Uçuşu filmi hâla güncelliğini koruyor

  Haziran 19, 2019

  1.131 Okunma

Resul Molla Gülipur'un yönettiği Gece Uçuşu adlı İran filmi, Aşura öğretileri ile hâla güncelliğini koruyor.

İranlı yönetmen Resul Molla Gülipur’un yönettiği پرواز در شب (Pervaz Der Şeb / Gece Uçuşu) filmi, Aşura öğretilerine bağlanan sahneleri ile hâla güncelliğini koruyor.

Gece Uçuşu (1987) filminin konusu şöyle: Bir İran askeri birliğinin ana karakol ile teması kesilir. Birliğin etrafı düşman tarafından kuşatılınca askerler zor durumda kalır. Bu durumda 4 askere ağır görevler düşer. Bunlardan birisi yaralılara içecek temiz su bulmaktır.

Gece Uçuşu (1987) filminde; Ferecullah Silahşör, Ali Yakubzade, Cafer Dehkan, Kamuran Nevruz, Seyyid Cevad Haşimi, Rüstem Hamidi.. gibi birçok efsane oyuncu rol alıyor.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.