Ayatay; İran ve Türkiye’nin ortak dizisi

Ayatay; İran ve Türkiye’nin ortak dizisi

  Haziran 19, 2019

  2.258 Okunma

Azerbaycan halkının birinci dünya savaşındaki durumunu anlatan ortak dizi üretildiği açıklandı.

İran İslam Cumhuriyeti ve Türkiye'nin Azerbaycan halkının birinci dünya savaşında yaşamını anlatan ortak dizi ürettiği açıklandı.

Türkiye ve İslami İran'ın ortak yapımı olan Ayatay dizisinin hazırlık çalışmaları tamamlandığı ve dizi yapımına başlandığı açıklandı. 
 
Dizi yapımcısı Celil Asgeri, İran ve Türkiye'nin ortak yapımı olan dizi için gerekli izin belgeleri çok önceden alındığını, fakat bazı sorunlar yüzünden yapım aşamasına geçemediklerini, ancak şimdi bu sorunlar giderildiğini belirtti. 
 
Celil Askeri, dizinin hazırlık çalışmaları Türkiye'nin Aslı İslamoğlu firmasıyla gerçekleştiğini, çekimlerin İran İslam İnkılabı, Türkiye ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nde gerçekleşeceğini vurguladı.

Üç Türk ve bir İranlı aktör Ayatay dizisine katıldı

Türkiye'den üç ve İslam Cumhuriyeti'nden bir aktörün daha iki ülkenin ortak yapımı olan Ayatay dizisine katıldığı açıklandı.
 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan dizinin yapımcısı Celil Asgeri, Türkiye'yi ziyareti sırasında Volkan Keskin, Fırat Tanış ve Zelal Dere ile dizide oynamaları için anlaşma imzaladıklarını belirtti. 
 
Asgeri, söz konusu Türk sanatçıların yakında dizide oynamak üzere İran'a geleceklerini kaydetti. 
 
Asgeri ayrıca, İran İslam İnkılabı'nın genç sanatçılarından Seher Devletabadi de geçen hafta dizide oynamak üzere anlaşma imzaladığını ifade etti. 
 
Bundan önce de Ayatay rolünü canlandıracak olan İranlı Feranek Bastanfer ve Emir rolünü canlandıracak olan Türk oyuncu Kaan Urgancıoğlu'nun dizide oynamaları kesinleşmişti.

Fars Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.