Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İran Sinemasını Övdü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İran Sinemasını Övdü

  Haziran 19, 2019

  587 Okunma

Azerbaycan Cumhuriyeti cumhurbaşkanı yardımcısından İran sinemasına övgü

Azerbaycan Cumhuriyeti cumhurbaşkanı birinci yardımcısı, İran sinemasının dünyada kendine özel bir yerinin olduğunu ve bunun iki ülke ilişkilerinin derinleşmesinde önemli bir faktör olacağını söyledi.

İRNA'nın haberine göre, Azerbaycan Cumhuriyeti cumhurbaşkanı yardımcısı Mehriban Aliyeva, bugün Bakü'de İran İslami Kültür ve İlişkiler Kurumu başkanı Ebuzer İbrahimi Türkmen ile görüşmesinde, İran'ın tanınmış kıymetli sinema filmlerinin Azerbaycan Cumhuriyetinde yayınlanmasının ikili ilişkilerin gelişmesi ve aynı zamanda iki ülke halklarının yakınlaşmasında etkisinin olacağı açısından fırsat olarak niteledi.

Söz konusu görüşmede İranlı yetkili de, iki ülke arasında derin tarihi ve kültürel ortaklıkların olduğunu belirterek, iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde çok büyük potansiyellerin olduğunu söyledi.

İki ülke yetkilileri, bölgede bazı ülkelerin radikal düşünceleri beslemesinden kaygılarını dile getirirlerken, bununla en iyi mücadele yolunun barış dini olan İslam dininin öğretilerinin doğru bir şekilde anlatılması olduğunu söylediler.

Pars Today

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.