Azerbaycan Cumhuriyeti’nde İran film günleri açıldı

Azerbaycan Cumhuriyeti’nde İran film günleri açıldı

  Haziran 19, 2019

  550 Okunma

Azerbaycan Cumhuriyeti’nde 4 gün sürecek İran film günleri başladı.

Azerbaycan Cumhuriyeti’nde 4 gün sürecek İran film günleri, İran yapımı “Bodyguard” adlı filmin dün gece Bakü’de gösterime girmesiyle başladı.

İran İslami İlişkiler ve Kültür kurumu başkanı Ebuzer İbrahimi Türkmen, Bakü’de sözkonusu merasimde yaptığı konuşmada, İran filmlerinin bugün dünyada parladığını ve Oscar ödülü için aday olduğunu söyledi.

İran’ın Bakü büyükelçisi Cevad Cihangirzade de, sözkonusu merasimde yaptığı konuşmada, Azerbaycan Cumhuriyetinde İran film günlerinin düzenlenmesini, iki ülke halkları arasında derin ilişkilerin bir diğer göstergesi olduğunu belirterek, ”Tahran-Bakü arasında kültürel, siyasi ve iktisadi alanda ilişkiler özellikle son yıllarda gözalıcı şekilde  gelişmektedir” dedi.

Bu arada Azerbaycan Cumhuriyeti turizm ve kültür bakanı Ebulfazl Karayev de, sözkonusu merasimde yaptığı konuşmada, iki ülke arasında kültürel alanda ilişkilerin son yıllarda daha da geliştiğini söyledi.

Karayev, İran sinema sanatçılarının Azerbaycan Cumhuriyeti sinemasının ilerlemesindeki rolüne de işaretle, iki ülke arasında sinema alanındaki işbirliği sayesinde Azerbaycan Cumhuriyeti filmlerinin de artık uluslararası festivallerde ödül almaya başladığını söyledi.

SHAFAQNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.