Birkaç Metrek Küp Aşk (2014) Tacikistan’da ödül aldı

Birkaç Metrek Küp Aşk (2014) Tacikistan’da ödül aldı

  Haziran 19, 2019

  831 Okunma

İran filmi, Birkaç Metrek Küp Aşk (2014), Tacikistan'da ödül aldı.

İranlı Yönetmen Cemşit Mahmudi'nin “Birkaç Metreküp Aşk” filmi Tacikistan'da en büyük ödülü kazandı.

Yönetmenliğini Cemşit Mahmudi'nin yaptığı “Birkaç Metreküp Aşk” filmi Tacikistan'da düzenlenen 7. Uluslararası Didar Film Festivali'nin en büyük ödülünü aldı.

İranlı bir grup sinemacının da katıldığı festival, 16-20 Ekim günlerinde Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de düzenlendi. Adı geçen festivalde toplam 80'den fazla uzun ve kısa film, farklı ülkelerden gösterime girdi.

Bu festivalin jüri heyetini İranlı oyuncu Rıza Kiyanian, Hintli yazar ve montajcı Latika Padgaonkar ve Tacik şair Nizam Kasım oluşturdu.

Bu ödül, Mahmudi kardeşlerinin son bir hafta içerisinde aldığı ikinci uluslararası ödül sayılır. Zira ki birkaç gün önce de yönetmen Nevid Mahmudi, Busan Film Festivali'nde ödüle layık görülmüştü.

Mehr News

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.