“Cennet’e 5 KM” dizisi ekibi mahkemeye verildi

“Cennet’e 5 KM” dizisi ekibi mahkemeye verildi

  Haziran 19, 2019

  2.268 Okunma

İran dizisi "Cennet'e 5 KM" film ekibi, bir çocuğun intiharına sebep olduğu gerekçesiyle mahkemelik oldu

Cennet'e 5 KM (2011) adlı dizisi ekibi, bir çocuğun ölümüne sebep oldukları gerekçesiyle İran İslam Devleti mahkemelerine verildi.

Açılan davada, televizyon dizisinin, çocuk ve genç seyirciler için uygun olmadığına dair bir yaş uyarısı geçmeyişi sebebiyle Muhammet Mehdi Hui adlı çocuğun ölümüne sebep olduğu öne sürüldü.

Cennet'e 5 KM (2011) adlı IRIB TV3 dizisinin yönetmeni Ali Rıza Efhami, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 2011 yılındaki Muhammed Mehdi Hui adlı çocuğun ölümünün sebebinin bu dizi olamayacağını belirtti.

Adı geçen dizide genç bir adam komaya giriyor. Ardından gencin ruhu, rüyalarına girerek diğer insanlarla irtibata geçmeye çalışıyor.

Açılan dava üzerine Televizyon Dizisinin yönetmen, yapımcı ve yardımcıları, TV3 şefi ile birlikte İslam Cumhuriyeti mahkemesine tekrar çağrıldı. İran İslam Cumhuriyeti savcıları film ekibini “dolaylı yoldan ölüme neden olmak” suçu ile yargıladı ve film ekibinin uygun seyirci yaş grubuna dair uyarı vermesi gerektiğini bildirdi.

İddianamede 13 yaşındaki çocuğun filmin baş rollerindeki karakterlere özenip, 6 yaşındaki kardeşiyle evde yalnız bırakıldığı bir zamanda kendisini astığı belirtiliyor. İddiaya göre çocuk, tıpkı dizinin kahramanları gibi, bir ruha dönüşüp istediği zaman istediği yere gidebilmek istiyordu ve bu yüzden intihar etti.

Yönetmen Ali Rıza Efhami, film ekibinin Muhammed Mehdi'nin ölümüne üzüntü duyduğunu bildirirken; çocuğun TV dizisinden etkilenerek intihar ettiğinin bir yanlış varsayım olduğunu ekledi.

Dizi ekibinin tüm yasal işlemlere bağlı kaldığını ve kuralları gözettiğini belirten yönetmen yaş sınırının mesele olmadığını açıkladı.

Ağustos ayında kefaletle serbest bırakılan dizi yapımcısı Davut Haşimi, Cumartesi günündeki oturuma katıldı ve suçlamaları reddetti.

Televizyon Kanallarının hükümetin direkt gözetimi altında bulunduğu İran'da bir ilk olan bu iddianame şaşkınlıkla karşılandı.

Ancak, eğer suçlu bulunurlarsa, İslam Cumhuriyeti Devlet Televizyonu IRIB TV3 yönetim kurumu ve film ekibi, çocuğun kan parasını tazmin edecek.

PressTV 

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.