Cennetten Kurtuluş filmi yine bir film festivaline katılıyor

Cennetten Kurtuluş filmi yine bir film festivaline katılıyor

  Haziran 19, 2019

  781 Okunma

İslami İran yapımı “Cennetten Kurtuluş” adlı animasyonun ABD düzenlenecek Uluslararası Orlando Barış ve Sinema Festivali’nde gösterileceği bildirildi.

Ali Nuri Oskui'nin yönetmenliğiyle Mecit Asudegan’ın kaleme aldığı “Cennetten Kurtuluş” adlı 76 dakikalık animasyon filmi, ABD düzenlenecek Uluslararası Orlando Barış ve Sinema Festivali’nin yarışma dalında gösterilecek.

2014’de barış ve kültür alışverişini desteklemek amacıyla yönetmen “Jeff Gary” tarafından kurulan bu festivalin önümüzdeki günlerde sinemaseverlerle buluşacağı belirtildi.

Bu animasyonun özeti şöyle: Savaş içinde olan belirsiz bir ülkede yazarlığın yanında öğretmenlik de yapan bir kadın, hayatlarını değiştirecek bir seyahatte iki öğrencisine eşlik etmek zorunda kalır.

Seul Uluslararası Çizgi Film ve Animasyon Festivali'nin “En İyi Animasyon Ödülü”nü kazanan “Cennetten Kurtuluş”un özgün müziği, İranlı besteci Muhammed Rıza Akili’nin imzasını taşıyor.

Berlin, Hong Kong, Golden Bridge ve Asya-Pasifik film festivallerinde de rekabete giren bu animasyon, geçenlerde Cannes Film Festivali’nin “Cannes Animasyon Günü” kategorisinde “En İyi Animasyon Ödülü”ne aday olarak seçilmişti.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.