Chomsky İran Film Festivaline mesaj gönderdi

Chomsky İran Film Festivaline mesaj gönderdi

  Haziran 19, 2019

  424 Okunma

Ünlü dilbilimci ve aktivist Profesör Dr. Noam Chomsky, İran Uluslararası Direniş Filmleri Festivaline övgü dolu bir not gönderdi

İran İslam İnkılabının sinema kanalı iFilmTV'nin bildirdiğine göre; Amerikalı ünlü dilbilimci, aktivist ve eleştirmen Prof. Dr. Noam Chomsky İslami İran'daki Uluslararası Direniş Filmleri Festivaline mesaj gönderdi.

Festivalin halkla ilişkiler bölümünün yaptığı açıklamaya göre Chomsky gönderdiği mesajda Direniş Film Festivalinin film ve video aracılığı ile aşırıcılığa karşı elde ettiği başarıların altını çizdi.

Ünlü dilbilimci ve aktivist mesajında ayrıca Direniş Film Festivalinin, Amerika ve bölgedeki işbirlikçilerince başlatılmış şiddet ve terörün temel sebebini göstermek için uygun bir girişim olduğunu belirtti.

İran İslam İnkılabının düzenlediği Uluslararası Direniş Filmleri Festivaline bu sene (2018) 73 ülkeden katılım oluyor.

Çoğu kısa film katılımı Amerikan ve Fransız film yapımcılarından gelirken, Türkiye, Almanya, İtalya, İngiltere, Kanada, İspanya ve Brezilya'dan toplamda 691 belgesel film ve 215 film katılıyor.

15. Uluslararası Direniş Filmleri Festivali Kasım 2018'de başkent Tahran'da düzenlenecek.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.