Cihan Pehlivanı, Tahti (1997) dünya güreş şampiyonunu anlatıyor

Cihan Pehlivanı, Tahti (1997) dünya güreş şampiyonunu anlatıyor

  Haziran 19, 2019

  1.867 Okunma

Cihan Pehlivanı, Tahti (1997) İranlı dünya güreş şampiyonu Gulam-Rıza Tahti'yi anlatıyor

Meşhur yönetmen Ali Hatemi'nin çekimlerine başladığı, ancak yönetmenin vefatı sebebiyle Behruz Efhami'nin devir alıp tamamladığı İran filmi جهان پهلوان تختی (Cihan Pehlivanı, Tahti) (1997) dünya serbest güreş olimpiyatlarında iki defa (1959, 1961) dünya şampiyonu olmuş ve müsabakalarda sayısız ödül kazanmış olan İranlı güreşçi Gulam Rıza Tahti'yi konu alıyor.

Yönetmen Behruz Efhami, Tahti'nin ölümünü araştırmak için birçok insanla görüşüp ropörtaj yapıyor. Bazıları Gulam Rıza Tahti'nin şah karşıtı olduğu için öldürüldüğünü söylerken, diğerleri ise intihar ettiğine inanıyor. Yönetmen, araştırmalarının sonunda filmi yapıyor.

Cihan Pehlivanı, Tahti (1997) filminde; Feriburz Arabniya, Muhammed Rıza Şerifi-niya, Niki Kerimi, Feth-Ali Üveysi, Efsane Bayigan, İzzetullah İntizami, Cemşit Gürgün, Zehra Hatemi, Fatıma Mutemed Arya, Said Pür-Samimi.. gibi birçok başarılı oyuncu rol alıyor.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.