Direniş kültürü İran ve Suriye’nin ortak kültürüdür

Direniş kültürü İran ve Suriye’nin ortak kültürüdür

  Haziran 19, 2019

  820 Okunma

İran Radyo Televizyon Kurumu (İRİB) genel müdürü Ali Asgeri, direniş kültürünü İran ve Suriye'nin ortak kültürü olarak nitelerken, iki ülkenin her şeyiyle bunu ispatladığını söyledi.

İRİB muhabirinin bildirdiğine göre, Şam'da Suriye kültür bakanı Muhammed El-Ahmed ile görüşmesinde, İran ve Suriye'nin direniş sineması, direniş edebiyatı ve direniş musikisi başta olmak üzere  ortak üretimler yaparak direniş kültürünü daha da güçlendirebileceklerini söyledi.

İRİB genel müdürü, İran halkının direniş alanında tecrübesine temasla, Suriye halkının teröristlerle savaşta art arda aldıkları zaferlerin gerçekte direniş ruhiyesinin neticesi olduğunu ve iki ülke halkının her zaman direniş kültürü yönünde  hareket ettiğini  ve bunun geleceğin şekillenmesinde çok önemli olduğunu söyledi.

ŞAM'DA BİR DİRENİŞ FİLM FESTİVALİ

Suriye kültür bakanı da, sözkonusu görüşmede, Şam'da en kısa zamanda direniş sinemasıyla ilgili filmlerin yer alacağı bir film festivalinin düzenleneceğini  belirterek, ''Şam, Tahran'la kültürel işbirliğinin gelişmesini desteklemektedir ve ilgi duymaktadır' dedi.

Bu arada İran ve Suriye arasında dün medya işbirliği alanında anlaşma imzalandı.

İRİB genel müdürü ile Suriye enformasyon bakanı arasında imzalanan anlaşmaya göre, iki ülke medya alanında haber, teknik, eğitim gibi alanlardaki işbirliği geliştirecekler.

Pars Today

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.