Dünya Sineması İran olmazsa sıkıntıya düşer

Dünya Sineması İran olmazsa sıkıntıya düşer

  Haziran 19, 2019

  918 Okunma

İslami İran'ın sinema kuruluşu başkanı Hüccetullah Eyyubi; "İran olmazsa dünya sineması sıkıntıya düşer" dedi.

İslami İran'ın Sinema Kurumu Başkanı Hüccetullah Eyyübi, yaptığı konuşmada; “İran olmazsa dünya sineması sıkıntıya düşer” dedi.

Tahran'da düzenlenen 34. Uluslararası Fecr Film Festivalinde konuşan Hüccetullah Eyyubi, programında İran'dan bir film sunmayı ihmal eden hiçbir uluslararası film festivalinin kâmil olmayacağını belirtti.

“Emperyalist güçlerin uyguladığı tüm yaptırım-sansür ve kısıtlamalara rağmen, İran Sineması dünya çapında büyük bir önem kazandı” dedi.

“İran onlarca yıldır yabancı özellikle batı medyası tarafından sürekli saldırılara uğruyor ve olmadığı bir şekilde imaj verilmeye çalışılıyor.” diye konuşan Eyyubi, “Sinemamız hakikate bir pencere açtı ve ülkemizin gerçek durumunu dünyaya sundu” diye ekledi.

Eyyubi konuşmasında İran edebiyatı ve sineması hakkında şu sözleri de ekledi: “(İran filmleri) dünya şiir ve edebiyatına paralel olarak harika eserler verdi. İran'ın mest edici edebiyatı olmadan dünya edebiyatı eksik kalır. İran sineması için de aynı şey geçerlidir.”

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.