En İyi 10 İslami Aşk Filmi

En İyi 10 İslami Aşk Filmi

  Haziran 19, 2019

  46.092 Okunma

İslam dünyasından en iyi on İslami aşk filmini sizin için derledik.

İşte! Şehvet ve cinsellikten uzak.. Değil yatak odası sahnesi; el ele tutuşma anı bile gösterilmeyen.. Takvalı filmler..

Müslüman gençlerin saf, temiz ve masum aşkların anlatıldığı; ailece izleyebileceğiniz şahane eserler..

Din ve İslami ahlak merkezli, mecazi ve ilahi aşkları konu edinen muazzam yapıtlar..

Şimdilik sizler için 10 tanesini listeledik bu İslami aşk filmlerinin. Buyurunuz:

10- BİRKAÇ METREKÜP AŞK (2014)

Tahran'da fabrikada çalışan bir İranlı genç ile Afgan mültecinin kızı birbirlerine tutulurlar.

Filmi izlemek için buraya tıklayınız.

09- HEİRAN (2009)

Mahi isimli son sınıf öğrencisi kız, Afganistanlı kaçak işçi olan Hayran'a aşık olur. Bu birlikteliğe Mahi'nin ailesi karşı çıkar ancak..

Filmi izlemek için buraya tıklayınız.

08- RESİM HAVUZU (2013)

Rıza ve Meryem diğer insanlardan farklılardır. Birazcık farklı değil, çok farklılar. Ve bu farkın getirdiği problemleri, aşkın mucizesi ile çözebileceklerini göstermek için çok çalışmaları gerekiyor.

​Filmi izlemek için buraya tıklayınız.

07- BARAN (2001)

Latif; inşaatta çalışan vurdumduymaz, aksi bir İranlı Türk gencidir. Ancak Afganistanlı bir kıza aşık olunca her şey değişir. Baran (2001) filmi, aşk iksirinin değiştirici gücüne işaret ediyor ve sizi adetâ büyülüyor. Mutlaka izlemelisiniz.

​Filmi izlemek için buraya tıklayınız.

06- ŞEYDA (1999)

Ferhat, savaşta gözlerinden yaralanır ve hastaneye kaldırılır. Hastanede, Şeyda isimli hemşire Ferhat'ın gözlerinin iyileşmesi için her akşam ona Kur'an okur. Ferhat iyileşir fakat Şeyda gitmiştir. Ferhat'ın elindeki tek iz Şeyda'nın Kur'an okurkenki sesidir. Şeyda (1999) Kur'an merkezli bir aşk hikayesidir.

​Filmi izlemek için buraya tıklayınız.

05- DAVUL DENGİ DENGİNE (2010)

İslami İran'ın Meşhed kentinde, onlarca farklı yerde çekilmiş olan bu film, fakirlik ve ilgili konuları ele alıyor. Farklı sosyal sınıflardan olan kimselerin aşk ve sevgileri işlenmiş. Mutlaka izlenmeli.

Filmi izlemek için buraya tıklayınız.

04- ALTIN VE BAKIR (2011)

“Mü'min erkekler ve mü'min kadınlar birbirlerinin velileridirler. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler ve Allah'a ve Resûlüne itaat ederler. İşte Allah'ın kendilerine rahmet edeceği kimseler bunlardır. Şüphesiz, Allah, üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.” (Tevbe Suresi, 71. ayet)in adetâ tefsiri niteliğinde bir film. Peygamber soyundan dindar bir çift; karşılaştıkları maddi ve manevi sıkıntılara karşı, edindikleri İslami ilimleri hayatlarında uygulamaya çalışırlar.

​Filmi izlemek için buraya tıklayınız.

03- KALBİ KIRIK (2008)

Emir Ali ve Nefes aynı sınıfta okuyan zıt görüşlü üniversite öğrencileridir. Dindar genç adam ve oyun peşindeki kız, öğretim görevlilerinin direktifi üzerine bitirme tezlerini birlikte hazırlamak zorundadırlar. Bu da çiftin birbirini tanımasına ve dünyaya birbirinin gözleriyle bakmalarına sebep olur..

​Filmi izlemek için buraya tıklayınız.

02- ALLAH YAKINDIR (2006)

Köyündeki insanlar Rıza'yı divane bir genç olarak biliyorlar. Anayol selden zarar gördüğü için, Rıza, motosiklet-taksiciliği yaparak insanları taşımaktadır. Bu esnada, Rıza, yolculardan biri olan köy öğretmenine aşık olur. Öyle bir aşk ki onu gerçekten deli eder. Mucizevî bir deneyimle sonlanan Allah Yakındır (2006) filmi, aşkı ruhanî ve irfânî bir bakış açısıyla inceliyor. Mecazi aşktan ilahi aşka geçişi çok güzel işlemiş. Mutlaka izlenmeli.

​Filmi izlemek için buraya tıklayınız.

01- ELMA VE SELMA (2011)

Genç bir din öğrencisi olan Sadık bir elma yer ve sahibinin rızasını almak için yola koyulur. İmam Ebu Hanife'nin babasına atfedilen hikayenin güncel versiyonu olan bu film; çağımızda İslami Hayat sürdürebilmeyi konu alıyor..

Filmi izlemek için buraya tıklayınız.

İnşallah feyizlenir, beğenir, yorumlar ve paylaşırsınız filmlerimizi. Teşekkürler.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.