Fecr Film Festivali kazananları belli oldu

Fecr Film Festivali kazananları belli oldu

  Haziran 19, 2019

  1.045 Okunma

İran Sineması 2017'nin en iyilerini belirledi

Fecr Film Festivali’nin 36.sı 11 Şubat 2018 Pazar günü Tahran Milad Kulesinde yapılan kapanış töreninde 2017 İran Sinemasının en iyilerini ödüllendirdi.

HausaTV’nin bildirdiğine göre Fecr Film Festivali Etkinliğine İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Seyyid Abbas Salihi ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İshak Cihangiri de katıldı.

Festivalde En İyi Film dalında Billur Simurg Ödülü, Said Melikan’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Kayıp Boğaz’ filmine verildi.

Bu daldaki diğer adaylar ise; ‘Bomba: Bir Aşk Hikayesi’, ‘Şam Saatine Göre’, ‘Ağaçkakan’, ‘Su Altı Sediri’, ‘Kamyonet’ ve ‘Küçük Paslı Beyinler’ filmleri idi.

Milli Görüş dalında Billur Simurg Ödülü ise ‘Su Altı Sediri’ filmi ile Hamit Hüseyni’ye verildi.

Seyirci Seçimi ile Billur Simurg Ödülünü de ‘Küçük Paslı Beyinler’ filminin yönetmeni Human Seyyidi kazandı.

En İyi Yönetmen Ödülü adayları arasında ‘Şam Saatine Göre’ filmi ile İbrahim Hatemi-kiya, ‘Kayıp Boğaz’ filmi ile Behram Tevekküli, ‘Ağaçkakan’ filmi ile Behruz Suibi, ‘Küçük Paslı Beyinler’ filmi ile Human Seyyidi, ‘Kamyonet’ filmi ile Kambuzya Pertuvi ve ‘Su Altı Sediri’ filmi ile Muhammed Ali Başi-Ahenger yer alıyordu.

En İyi Yönetmen dalında iki Billur Simurg Ödülünü Behram Tevekküli ile İbrahim Hatemi-kiya kazandı.

36. Fecr Film Festivali’nin Jüri Özel Ödülü ise Peyman Muadi’nin ‘Bomba: Bir Aşk Hikayesi’ filmine gitti.

En İyi Senaryo ödülleri ise ‘Kamyonet’ filmi ile Kambuzya Pertuvi ve ‘Küçük Paslı Beyinler’ filmi ile Human Seyyidi’ye verildi.

Jüri Onur Ödülü ‘Alev’ filmindeki performansı ile Emin Hayai’ye giderken, En İyi Erkek Oyuncu dalında Billur Simurg Ödülünü ‘Kayıp Boğaz’ ve ‘Soğuk Ter’ filmlerindeki performansı ile Emir Cedidi kazandı.

En İyi Kadın Oyuncu dalındaki adaylar arasında, ‘Soğuk Ter’ filmi ile Baran Kevseri, ‘Ağaçkakan’ filmi ile Sera Behrami, ‘Utanma’ filmi ile Şebnem Mukaddemi, ‘Ağaçkakan’ filmi ile Mehnaz Efşar, ‘Yanlış Anlaşılma’ filmi ile Haniye Tevessüli ve ‘İstanbul Bulvarı‘ filmi ile Mahur Elvend vardı. Ödülü Sera Behrami kazandı.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Billur Simurg Ödülünü ise ‘İstanbul Bulvarı‘ ve ‘Soğuk Ter’ filmlerindeki başarılı rolü ile Seher Devletşahi kazandı.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Billur Simurg Ödülünü ise ‘Ağaçkakan’ filmindeki performansı ile Cemşit Haşim-pur aldı.

En İyi Kısa Film dalında Billur Simurg ödülü ise ‘Hayvan’ filmi ile Behram Ark ve Behmen Ark’a verildi.

En İyi Görsel Efektler dalında Billur Simurg Ödülünü ise ‘İstanbul Bulvarı’ filmi ile Ferit Nasır-Fesihi kazandı. Ve En İyi Özel Efektler Billur Simurg Ödülünü de ‘Kayıp Boğaz’ filmi ile Muhsin Ruzbehani kazandı.

En İyi Makyaj Sanatçısı dalında Billur Simurg Ödülünü ise ‘Kayıp Boğaz’ filmi ile Said Melikan kazandı.

En İyi Görüntü Yönetmeni Billur Simurg Ödülünü ise ‘Su Altı Sediri’ filmi ile Ali Rıza Zerrindest kazandı.

En İyi Set Tasarımı Billur Simurg Ödülünü, ‘Su Altı Sediri’ filmi ile Abbas Bulevendi alırken, En İyi Kostüm Tasarımı dalında Billur Simurg Ödülünü ‘Bomba: Bir Aşk Hikayesi’ filmi ile Sera Halidizade kazandı.

En İyi Ses Düzenleme dalında Billur Simurg Ödülü ‘Küçük Paslı Beyinler’ ve ‘Şam Zamanı’ filmleri ile Ali Rıza Aleviyan’a verilirken, En İyi Ses Kayıt dalında Billur Simurg Ödülünü ‘Kayıp Boğaz’ filmi ile Raşit Danişment kazandı.

En İyi Film Müziği dalında Billur Simurg Ödülünü ‘Şam Saatine Göre’ filmi ile Karen Humayunfer alırken, En İyi Montaj dalında Billur Simurg Ödülünü ‘Soğuk Ter’ filmi ile Behram Dehkani ve Behnam Neccariyan aldı.

En İyi İlk Film dalında Billur Simurg Ödülünü ‘Utanma’ filmi ile Rıza Maksudi kazanırken, Sanat ve Tecrübe Dalında En İyi Film ödülünü ‘Küçük Paslı Beyinler’ filmi ile Human Seyyidi kazandı.

Fecr Film Festivalinin bu yılki jüri üyeleri arasında film yönetmenleri Kemal Tebrizi ve Resul Sadr-Ameli, görüntü yönetmeni Behram Bedehşani, film uzmanı Hasan Hoceste, film eleştirmeni Hüsrev Dehkan, yapımcı Fereşte Tairpur ve oyuncu Muhammet Rıza Furutan yer aldı.

1982’de kurulan Fecr Film Festivali, Orta Doğunun en başarılı film festivali olup, dünya çapında sinemacıları bir araya getiriyor, kültürel zenginliği yayıyor ve yaratıcı filmleri ödüllendiriyor.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.