Ferhadi, İran sinemasına ikinci Oscar’ı armağan etti

Ferhadi, İran sinemasına ikinci Oscar’ı armağan etti

  Haziran 19, 2019

  814 Okunma

Asğar Ferhadi, İran sinemasına ikinci Oscar'ı armağan etti

İranlı yönetmen Esğer Ferhadi, Satıcı (2016) filmi ile ikinci kez En İyi Yabancı Film Oscar’ını İran sinemasına kazandı.

Ferhadi 2012 yılında Bir Ayrılık (2011) filmi ile en iyi yabancı film Oscar’ını kazanmıştı

Ferhadi’nin Satıcı (2016) filmi, Avustralya, Almanya, Danimarka ve İsveç’ten eserler ile en iyi yabancı filmine aday gösterilmişti.

Ferhadi ve Filmin yapımına emeği olanlar ABD başkanı Donald Trump’ın İran ve diğer 6 ülke vatandaşlarının ABD’ye girişini yasaklayan kararına itiraz için Oscar törenine katılmamışlardı.

Ferhadi’nin yerine İran Asıllı ABD vatandaşları ilk Astronot turist olan Anuşe Ensari hanım ve NASA Eski Müdürlerinden Firuz Naderi, törende bulundular.

Ensari Hanım, Ferhadi adına okuduğu bildiride, “Benim orada olmayışım halkıma ve diğer 6 ülke halklarına bu insanlık dışı kanun ile ABD’ye girişleri yasaklanıp saygısızlığa uğrayanlara saygı içindir” dedi.

Ferhadi yönetmenliğindeki Satıcı (2016) filmi Cannes film festivalinde de en iyi film ödülü kazanmıştı.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.