Ferhadi; İsrailli muhabir bana milliyetini bildirmedi diye konuştum

Ferhadi; İsrailli muhabir bana milliyetini bildirmedi diye konuştum

  Haziran 19, 2019

  1.098 Okunma

İranlı yönetmen Asğar Ferhadi; İsrailli muhabirin milliyetinden haberdar olmadığı için onun sorularına yanıt verdiğini söyledi.

Oscar ödüllü Satıcı (2016) filminin yönetmeni Asğar Ferhadi basına verdiği demeçte, 2016 yılında siyonist Haaretz gazetesi için röportaj yapan yahudi muhabirin milliyetinden habersiz olduğunu söyledi.

Siyonist İsrail rejiminin günlük gazetesi Haaretz, 21 Mart 2017 Salı günü, daha önce Asğar Ferhadi ile yapılmış kapsamlı bir röportajı yayımladı. Röportaj 2016 Cannes Film Festivali'nin ardından düzenlenen uluslararası galada yapılmıştı.

Geçtiğimiz yaz mevsiminde, Satıcı filmi (2016), Cannes Film Festivalinde gösterildi ve yönetmen Asghar Farhadi'ye en iyi senaryo ödülünü, Şahap Hüseyni'ye ise en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandırdı.

Basın açıklamasına göre Asğar Farhadi, Satıcı (2016) filminin Cannes Film Festivalindeki dünya galasının ardından 50 röportaja katıldı ve tüm bu röportajlar filmin uluslararası dağıtımcısı tarafından ayarlanmıştı.

Yapılan açıklamada ayrıca, “Muhtemelen siyonist muhabir kendini tanıtmadı ve milliyetini belirtmedi. Eğer bunu yaptıysa da, organizatör muhabirin kimliğini İranlı seçkin film yapımcısına bildirmedi.” dendi.

İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin Satıcı filmi (2016), 2017 Akademi Ödüllerinde yabancı dilde en iyi film ödülünü kazandı.

Oscar ödülü, Trump'ın yedi Müslüman ülkeye uyguladığı vize yasağını boykot edip Akademi Ödülleri törenine katılmayan Asghar Farhadi'yi temsil eden İran asıllı ünlü iki Amerikan vatandaşı tarafından alındı.

Fars News

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.