Feride’nin Peşinden (2017) Belgeseli yoğun ilgi topluyor

Feride’nin Peşinden (2017) Belgeseli yoğun ilgi topluyor

  Haziran 19, 2019

  594 Okunma

Küruş Atai ve Azâde Musavi'nin yazıp yönettiği film tadında belgesel yoğun ilgi topluyor

İran yapımı در جستجوی فریده (Dar Jostejooye Farideh / Finding Farideh / Feride'nin Peşinden) (2017) belgeseli ilgi toplamaya devam ediyor.

Feride adında İranlı bir kız, 1976 yılında henüz 6 aylık bir bebekken bir İmamzade türbesi önüne terk edilmiştir. Tahran kreşine alınan Feride'yi birkaç gün sonra Hollandalı bir çift evlat edinir ve Hollanda'ya götürürler. Anne-babası 18'ine girdiğinde onu İran'a götüreceğine söz vermesine rağmen artık tehlikeli bir ülke olduğunu düşünerek götürmezler. Ama Feride şimdi gereksiz korkularını yenmiştir ve kendi anne-babası olduğunu iddia eden 3 aile ile buluşup DNA testi yapabilmek ve İslami İran kültür ve medeniyetini tanımak için İran'a gider.

Yeni Kaynak

 

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.