Geleneksel Fecr Film Festivali heyecanı başladı

Geleneksel Fecr Film Festivali heyecanı başladı

  Haziran 19, 2019

  706 Okunma

Bu yıl 36’ncısı düzenlenecek uluslararası Fecr Film Festivalinin Uluslararası bölümü nisan ayında İran’da sinemaseverleri bir araya getirecek

Bu yıl 36’ncısı düzenlenecek uluslararası Fecr film festivali Nisan ayında İran’da sinemaseverleri biraraya getirecek, 19-27 Nisan tarihleri arasında başkent Tahran’da düzenlenecek olan festival için başvuru süreci başladı. Başvuruların bitiş tarihi ise 1 Mart 2018 olarak ilan edildi.

Sinemaseverlerin buluşma noktası olan festival, Sinema yapımcılarınıda biraraya getirmeyi olanlıyor. Aydınlık.com’a konuşan Fecr Film Festivali Genel Sekreteri Rıza Mir-Kerimi, düzenlenecek festivale eserlerin gelmeye başladığını belirterek, “festivale şu ana kadar 35 farklı ülkeden 600 yapımcının katılmak için başvuruda bulundu” dedi. Festival kapsamında “Film Market” bölümünün de açılacağını belirten Mirkerimi, “özellikle, yapımcıların ürünlerinin pazarlanması için oluşturulacak imkanların, yönetmenler için de iyi tecrübeler ve işbirliklerine uyğun platform olmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’den yönetmen ve yapımcıların katıldığı festivale bu yılda katılım beklediklerini belirten Rıza Mirkerimi, “Biz bütün sinemacıların bir işbirliği ortamına katkı sağlamak, eserlerinin tanıtılmasına katkı sağlamak istiyoruz” şekline konuştu. Genç sinemacılar için de atolye çalıştaylarının geçen yıllarda önemli ilgi gördüğünü belirten Mirkerimi, bu yıl da festival kapsamında atolye çalışmaları, seminer ve söyleşilerin olacağına dikkat çekti.

Festivalde başta Orta ve Batı Asya, Kafkaslar, Anadolu olmak üzere dünya sinemasından eserlerin gösterime girmesi planlanıyor.

Uluslarası Fecr Film Festivaline geçtiğimiz yıl Türkiye'de 6 film katılmıştı.

Aydınlık

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.