Gizlilik Gerekçesiyle İbrahim Hatemi-Kiya Yeni Filminin Gösterimini Durdurdu

Gizlilik Gerekçesiyle İbrahim Hatemi-Kiya Yeni Filminin Gösterimini Durdurdu

  Haziran 19, 2019

  978 Okunma

İranlı yönetmen İbrahim Hatemi-kiya gizlilik gerekçesiyle Şam Zamanı (2018) filminin gösterimini durdurdu

Birkaç seyircinin filmi cep telefonu ile kaydettiği fark edilince İranlı yönetmen İbrahim Hatemi-kiya, filmin sinemada gösterimine ara verdirdi.

Meşhed şehrindeki bir sinemada filmin cep telefonlarına kaydedilmeye çalışılmasının ardından, yönetmen filmin bu sinemadaki gösterimini durdurdu.

Birkaç kişinin gizlice filmi telefonuna kaydetmeye çalışması yönetmeni kızdırdı. Ardından yönetmen Meşhed'in Atlas Sinema Salonlarına çıktı ve organizatörlerden filmin gösterimine ara vermesini istedi.

Yönetmen Hatemi-kiya ayrıca bu sinema salonlarının yöneticilerinden, sinema salonlarına katı kurallar getirmelerini talep etti.

Yönetmenin yorumlarından sonra bu sinema salonlarında artık, içeriye alınmadan önce seyircilerden telefonlarını teslim etmeleri rica ediliyor.

Şam Zamanı (2018) filmi, IŞİD terör örgütü tarafından Suriye'de esir alınan İranlı pilot ve yardımcı pilot olan oğlunu konu alıyor.

Filmin Meşhed'deki gösterimi, 1-11 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenen 36. Fecr Film Festivali'nin bir parçası olarak sunulmuştu.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.