Habis Amerika, İran Karşıtı Film Yapmaya Doymuyor

Habis Amerika, İran Karşıtı Film Yapmaya Doymuyor

  Haziran 19, 2019

  1.064 Okunma

İran karşıtı Argo filmi ile ün yapıp Oscar alan Amerikalı siyonist oyuncu ve yönetmen Benjamin Géza Affleck, Netflix bünyesinde yeni bir İran karşıtı film projesine katılacak

Ahlaksız (kadın eşcinseli konulu) birçok dizi ve film çekmiş Dee Rees'in, Netflix bünyesinde çekeceği yeni bir İran karşıtı filminin erkek başrolü için, yine İran karşıtı filmlerde rol alıp yönetmesiyle bilinen Ben Affleck'i seçtiği bildirildi.

The Last Thing He Wanted (2019) filmi de tıpkı Argo (2012) gibi İran rehine olayını işleyecek.

İran İslam Devriminin sırasında diktatör Rıza Pehlevi Amerika'ya kaçmıştı. Amerika Rıza Pehlevi'yi iade etmeyince, bir grup üniversite öğrencisi İran'daki Amerikan elçiliğini basmış, 52 Amerikan ajanını rehin almış ve Orta Doğu hakkında önemli belgeler ele geçirmişti. İran İslam Cumhuriyeti böylelikle büyük bir Amerikan komplosunu engellemiş, Amerikan ajanlarını 444 gün boyunca rehin tutmuştur.

Amerikan rejimi, ajanlarını kurtarmak için İran'a karşı Kartal Pençesi adlı operasyonu düzenlese de başarısız olmuş ve Tebes Çölünde çıkan kum fırtınasında filoları yok edilmiştir.

Sayısız ülkeyi işgal etmiş, darbe yapmış ve kukla diktatörler-rejimler kurmuş olan Hünhar-ı Cihan Büyük Şeytan Amerika, İran'daki fiyasko ve yenilgisini örtmek ve kendisini kahraman gibi göstermek için sinema sanatını kullanıyor ve bu uğurda hiçbir masraftan kaçınmıyor.

Nitekim bu bağlamda habis Hollywood, İran karşıtı Argo (2012) isimli aldatıcı-yanıltıcı filmi çekmiş ve 2013'te en iyi film seçip Oscar vererek -tabiri caizse- kendileri çalıp kendileri oynamıştır.

Yani, bu, gerçekleri ters-yüz edip Persler ve İran'ı kötü, kendilerini ise hürriyetçi-özgürlükçü olarak göstermeye çalıştıkları ilk film değil. Son film de olmayacak gibi.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.