Haşd-i Şaabi, Mısır Sanat ve Medya Festivali Film Ödülünü Kazandı

Haşd-i Şaabi, Mısır Sanat ve Medya Festivali Film Ödülünü Kazandı

  Haziran 19, 2019

  782 Okunma

Haşd-i Şaabi, Mısır Sanat ve Medya Festivali Film Ödülünü Kazandı

Mısır Sanat ve Medya Festivali en seçkin ödülü Irak’ın halk direniş gücü Haşd-i Şaabi’ye verildi.

Lübnan El-Ahd haber sitesinin verdiği bilgiye göre; Mısır Sanat ve Medya Festivali dün festivalin en seçkin ödülünü Irak halk direniş güçleri Haşd-i Şaabi tarafından hazırlanan filme verdi.

Öte yandan Haşd-i Şaabi güçleri medya sorumlusu; “Haşd-i Şaabi güçleri جزيرة الخالدية (Cezire-i Halidiye) (Halidiye Adası) isimli filmle Mısır Sanat ve Medya Festivali’nde büyük beğeni kazanarak kendi sanat yeteneği sergilemiş bulunmaktadır” dedi.

Filmde Haşd-i Şaabi’nin kuruluş ve amaçları açıklanıyor. Filmde ayrıca bazı ülkelerin IŞİD terör örgütüne yardımı ve bu güçlerin Irak’a girmesi amacıyla kendi sınırlarında siyah delikler oluşturmasına değinilmektedir.

Mısır tarafından Haşd-i Şaabi’nin bu filmine ödül verilmesi Suudi rejimi yetkililerin de itirazına neden olmuştur.

Öte yandan Suudi Arabistanlı yazar Cemal Haşakçı attığı bir twitte, “Mısırlı kardeşlerimiz nereye gidiyor?” ifadesini kullanarak Mısır yönetimini eleştirmiştir.

Mısır ve Suudi rejimi son dönemlerde Suriye ve terör örgütleri konusunda ciddi ihtilafa düşmüş ve hatta Arabistan Mısır’a petrol satışını kesmiştir.

Pars Today

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.