Hazreti Mâsume (s.a) sinema filmi gösterime girdi

Hazreti Mâsume (s.a) sinema filmi gösterime girdi

  Mayıs 10, 2024

  8 Okunma

Hz. Masume'nin doğum günü münasebeti ile hayatını konu edinen Uht-u Rıza filmi yayımlandı

İran İslam Cumhuriyeti seç-izle platformları, doğum günü münasebeti ile Hazreti Mâsume’yi işleyen  اخت الرضا (Uht-u’r Riza) yani Rıza’nın Kızkardeşi (2024) filmini seyircinin hizmetine sundular.

Rıza’nın Kızkardeşi filminin prömiyeri 8 Mayıs’ta başladı ve Hazreti Masume’nin (s.a) doğum yıldönümünden ağabeyi İmam Rıza’nın (a.s) doğum yıldönümüne kadar olan “Kerâmetin On Günü” boyunca devam edecek.

Seyyid Mücteba Tabatabai’nin yönettiği film, MS 815’e kadar uzanan tarihi olayları ele alıyor ve Hz. Masume’nin İmam Rıza (a.s) ile buluşmak için Medine’den Horasan’a yaptığı ziyaret yolculuğuna odaklanıyor.

ISNA’nın bildirdiğine göre, ‘Rıza’nın Kızkardeşi’ bu anlatıya üç ana karakterin gözünden benzersiz bir bakış açısı sunuyor: Memun’un İmam Rıza’nın (a.s) Horasan’a nakledilmesi emrini yerine getiren kişi, Hazreti Masume’nin hizmetlisi ve onun erkek kardeşi.

Yönetmen ve ortak yapımcı Tabatabaee, olayları dramatize ederken süslemelerden kaçınarak filmin tarihsel doğruluğa olan bağlılığının altını çiziyor.

Filmin prodüksiyonu özellikle, Mecid Mecidi’nin beğenilen ‘Muhammed: Allah’ın Elçisi’ filmi de dahil olmak üzere İslam tarihini tasvir etmesiyle tanınan Nurtaban Sinema Kasabası’nda gerçekleştirildi.

Ünlü yıldızlara güvenmenin aksine ‘Rıza’nın Kızkardeşi’, önemli tarihi olayı hayata geçirmek için yetenekli oyunculardan oluşan bir kadroya yer veriyor.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.