Hazreti Musa (a.s) dizisindeki son gelişmeler

Hazreti Musa (a.s) dizisindeki son gelişmeler

  Ocak 18, 2020

  493 Okunma

İran İslam Cumhuriyetinin önümüzdeki sene çekimine başlayacağı Hazreti Musa (a.s) dizisinin yapımcısı son gelişmeleri açıkladı

İran sinema kanalı iFilm TV’nin internet sitesine göre röportajda sorulan sorulara yanıt veren Ahmet Miralay, dizinin ön yapım aşamasında olduğunu ve çekim setinin ilkbahardan sonra başlayacağını bildirdi. Yönetmen Cemal Şurce hakkında ise onun sürekli olarak çekim alanını ziyaret ettiğini söyledi.

Kur’an-ı Kerim, Tevrat ve İncil’de sürekli bahsedilen Hazreti Musa Peygamber (a.s) evrensel olarak çok önemli bir tarihi ve dini karakter olarak kabul ediliyor.

İran yapımı Hazreti Yusuf (a.s) dizisinin yönetmeni Ferecullah Silahşör tarafından senaryosu kaleme alınmış dizinin yönetmenliğini Silahşör’ün vefatının ardından İranlı yönetmen Cemal Şurce devraldı.

İran televizyonunun en büyük tarihi dizi projelerinden olan Hazreti Musa (a.s) dizisi; Hazreti Yusuf’un (a.s) vefatından sonraki dönemi işleyip Hazreti Musa’nın (a.s) doğum ve hayatı ile devam edecek.

Şu âna dek dizinin tek açıklanmış oyuncusu Pervane Masumi’dir ki Firavun’un karısı Hazreti Asiye (r.anha) yi canlandıracak.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.