Hindistan, İran Filmleri Festivali Düzenleyecek

Hindistan, İran Filmleri Festivali Düzenleyecek

  Haziran 19, 2019

  1.372 Okunma

Hindistan, İran Filmleri Festivali Düzenleyecek

iFilmTV'nin verdiği habere göre Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki Habitat/Doğa Film Klübünde İran Sinemasından yapımların sergileneceği bir festival düzenlenecek.

Tahran merkezli bir film şirketi ve bağımsızların organize edeceği film festivaline NETPAC (Asya Sinemasını Tanıtma Ağı) da destek verecek.

Etkinlik, Hüseyin Şahabi'nin “Aydın Gün” filmi ile açılacak. Aydın Gün (2014) filmi, Hindistan Uluslararası Kerala Film Festivalinde ve Arjantin Uluslararası 28. Mar del Plata Film Festivalinde ödüller kazanmıştı.

Program, Behtaş Senaiha'nın yönettiği “Asit Yağmuru İhtimali” ile devam edecek. Bu film, 33. Uluslararası Fecr Film Festivali'nin Sanat ve Deneyim bölümünde en iyi film seçilmişti. Ayrıca, Kanada Film Eleştirmenleri Konseyi Galasında, yönetmenlerin ilk filmi bölümünde en iyi film seçilmişti.

Etkinlikte gösterilecek diğer bir film ise, Nima Cavidi'nin yönettiği, Melbourne (2014). Bu İran filmi; Asya Pasifik Sinema Ödülü ve Uluslararası Kahire Film Festivalinde ödüller kazanmış. Stockholm Film Festivalinde ise Alüminyum At ve Şeref Ödülü kazanmıştı.

Gösterilecek filmlerden bir diğeri ise Rıza Durmuşiyan'ın yönettiği “Kızgın Değilim!” filmi. Asya Pasifik Film Ödülleri kazanan bu film, Uluslararası Fecr Film Festivali'nde en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında kristal simurg kazanmıştı. Uluslararası Şanghay Film Festivali'nde de Asyalı Yeni Yetenek ve Vincent Ward Ödüllerini kazanmıştı.

Rambud Cevan'ın yönettiği komedi filmi “Erkekler Giremez” ve Kiyanuş Ayyari'nin yönettiği “Baba Evi” festivalde gösterilecek diğer filmler arasında. Hindistan'ın İran Filmleri Festivali 9-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.