Houston Film Festivalinin en iyi film ödülü İran filmine verildi

Houston Film Festivalinin en iyi film ödülü İran filmine verildi

  Eylül 3, 2019

  220 Okunma

Ferşid Eyyübi-necad'ın yönettiği 'Teneffüs' isimli film, ABD'nin Houston kentinde düzenlenen Asya-Amerikan Film Festivali'nin en iyi filmi olarak seçildi.

15. Houston Asya-Amerikan Film Festivali’nde yarışan İran filmi Teneffüs, büyük bir başarıya imza atarak, festivalin en iyi filmi ödülüne değer görüldü.

Teneffüs daha önce de İspanya 21. Cineculpable Kısa Film Festivali ve Diritti a Orvieto İnsan Hakları Festivali’nde de en iyi film ödülünü almayı başarmıştı.

Teneffüs’te her ay sigorta personelinin gelmesiyle dar ve loş bir odada gizlenen ve yeni olaylarla karşılaşan taş kırma fabrikasında çalışan birkaç işçinin başına gelenler anlatılıyor.

Filmde Ali Atayi Hür, Salar Deryamoc, Hamid Şeyhi, Said Ahmedi, Hisam Kelanteri, Meysem Damenzeh ve Seccad Rüstemi rol aldı.

IRNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.