İlk Uluslararası İslami Vahdet Film Festivali Sona Erdi

İlk Uluslararası İslami Vahdet Film Festivali Sona Erdi

  Haziran 19, 2019

  1.159 Okunma

Uluslararası İlk İslami Birlik Film Festivali; Rebi'ül Evvel ayının 12-17. günleri arasında yad edilen Kutlu Doğum ve İslami Vahdet Haftası bünyesinde düzenlendi.

İran İslam Cumhuriyeti başkenti Tahran'da düzenlenen Uluslararası İlk İslami Vahdet Film Festivali, 17 Aralık 2016'da sona erdi.

Festivalin ilk yılında, başarılı İslami filmlere ve oyunculara ödüller sunuldu.

En iyi Müslüman erkek oyuncu ödülü; Cumartesi Avcısı (2009) filmindeki başarılı rolün sahibi Ali Nasıriyan'a verildi. En iyi Müslüman kadın oyuncu ödülü ise, Hepimiz Uykudayken (2006) filmindeki başarılı aktris Gülab Edine'ye verildi.

İranlı belgesel yapımcısı Muhammet Rıza İslamlu ise İslami birlik ve beraberlik üzerine yaptığı başarılı belgeseller için en iyi yönetmen ödülüne layık görüldü.

Yapılan açıklamaya göre, festivale ilk senesinde 919 çalışma katıldı.

1. İslami Vahdet Film Festivali, 15-17 Aralık 2016 tarihleri arasında, 30. İslami Vahdet Konferansı ile eş zamanlı olarak düzenlendi.

Tahran'da düzenlenen İslami Birlik Film Festivali; İslami Vahdet, Kur'an-ı Kerim, Hz Muhammed (saa) ve İslamofobi gibi konular üzerine çekilmiş kısa filmler ve müzik kliplerine ev sahipliği yaptı.

iFilmTV

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.