İmam Rıza (as) uydu kanalı resmen faaliyete başladı

İmam Rıza (as) uydu kanalı resmen faaliyete başladı

  Haziran 19, 2019

  871 Okunma

Rezevi TV, Seyyid İbrahim Reisi'nin katıldığı 9. İslam Ülkeleri Radyo ve Televizyon Birliği töreninde resmen açıldı.

9. İslam ülkeleri radyo televizyonları birliği kapanış töreninde İmam Rıza (as) uydu kanalı, Kutsal Rezevi külliyesinin mütevellisi Hüccetül islam Seyyid İbrahim Reisi'nin katılımı ile resmen faaliyete başladı.

Astan News'in haberine göre, törene Kutsal Rezevi külliyesinin mütevellisi Hüccet'ül-islam Seyyid İbrahim Reisi’den başka İslam ülkeleri radyo televizyonları birliği genel sekreteri, İran İslam Cumhuriyeti Devlet Radyo Televizyon Kurumu (IRIB) Başkanı Ali Asgeri, kutsal Rezevi küllesi Başkanvekili Murtaza Bahtiyari ve bazı eyalet yetkilileri katıldı.

Bu uydu kanalı İslam ülkeleri medya organlarının birlik ve dayanışması çerçevesinde ve kutsal Rezevi külliyenin destekleri ile Nilsat uydusundan yayına başladı.

İmam Rıza (as) uydu kanalı beş ay önce deneme yayınlarına başladı ve her gün kutsal Rezevi külliyeden canlı görüntüler yayınlıyor. Bu kanal dünya genelinden İmam Rıza (as) türbesini ziyaret eden ziyaretçilerin görüntülerini yansıtıyor. İmam Rıza’nın (as) şahsiyeti, kerameti ve makamı hakkında özel programların yayınlanması da uydu kanalının gündeminde yer alan diğer programlardır.

İmam Rıza (as) uydu kanalının resmi internet sitesi için http://razavitv.aqr.ir veya www.razavi.tv adreslerine bakabilirsiniz.

İmam Rıza (as) uydu kanalı Arapça ve Farsça ve İngilizce olmak üzere üç dilde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine yayın yapıyor ve İran’ın yanı sıra diğer tüm dünya Müslümanları ve özellikle Bahreyn, Lübnan, Irak, Suriye ve diğer Orta Doğu İslam ülkelerinin insanları bu kanalın muhatapları sayılıyor.

Bu sebeple İmam Rıza (as) uydu kanalı, Rezevi TV, Orta Doğu ve İslam Ülkelerine yayın yapan Nilesat uydusunda gösterilmektedir.

Astan Quds Razavi

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.