İran, Cezayir’deki Son Osmanlı Beyi Hakkında Film Yapacak

İran, Cezayir’deki Son Osmanlı Beyi Hakkında Film Yapacak

  Haziran 19, 2019

  1.599 Okunma

İran İslam Cumhuriyeti ve Cezayir, Hacı Ahmed Bey hakkında film yapacak

İran İslam İnkılabı ve Cezayir Devleti, Cezayir'deki son Osmanlı hakimi olan Ahmed Bey (1784-1850)'in hayat ve mücadelesini konu alan bir film yapacak.

İran sinema kanalı iFilm TV'nin internet sitesinde yayımlanan habere göre İranlı uzmanlar Ahmed Bey isimli film için elbise, kostüm ve seti tasarladılar ve filmi İranlı usta yönetmen Cemal Şurce yönetecek.

Cezayirli İş Kadınları Ağı Başkanı ve Cezayirli yapımcı Samira Hac-Cilani'nin yaptığı açıklamaya göre; “İran İslam Cumhuriyeti ve Cezayir'den bir ekip sekiz ay önce filmin yapımı için ön hazırlıkları tamamladı.”

“Cemal Şurce, İranlı ve Cezayirli uzmanlar ekibi ile koordineli çalışan çok hoş ve saygıdeğer bir adamdır. Ekip filmin çekimlerinin başlamasını bekliyor” diye sözlerine ekledi.

İran İslam İnkılabı ile Cezayir ortak yapımı Ahmed Bey filminin senaryosunu Cezayirli senarist Rabih Tarif kaleme aldı.

Film Ahmed Bey'in Cezayir-i Garp Eyaletine hükmettiği 1826 ile 1848 yılları arasını konu alacak.

Hacı Ahmed Bey bin Muhammed eş-Şerif, Fransız işgaline karşı yerli halk ve milislerin direnişini yönetmişti.

1955 doğumlu İranlı yönetmen Cemal Şurce, Tahran Üniversitesi Sanat Fakültesinde yönetmenlik okudu. Onuncu Gece, Kerkük Operasyonu, 33 Gün.. gibi birçok savaş temalı filmi yönetti.

​Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.