İran Çin ile ortak sinema ürünleri hazırlamak istiyor

İran Çin ile ortak sinema ürünleri hazırlamak istiyor

  Haziran 19, 2019

  712 Okunma

İran İslami Kültür ve İletişim Teşkilatı Başkanı, Çin Radyo-Televizyon, Film ve yayın kurumu başkanı ile yaptığı görüşmede İran İslam Cumhuriyetinin Çin ile ortak sinema eserleri hazırlayabileceğini bildirdi.

Pekin'de Çin Radyo-Televizyon, Film ve yayın kurumu başkanı Nie Chen X ile görüşen  İran İslami Kültür ve İletişim Teşkilatı Başkanı Ebuzer İbrahimi Türkemani, ortak sinema ve belgesel filmlerle radyo-televizyon programlarının hazırlanmasının İran ve Çin arasındaki kültürel ilişkilerin daha da gelişmesine yol açacağını ve İran'ın bu konuda hazır olduğunu bildirdi.

Pekin 24. Uluslararası Kitap Fuarına İran'ın yoğun bir şekilde katılmasının önemine dikkat çeken  İran İslami Kültür ve İletişim Teşkilatı Başkanı Ebuzer İbrahimi Türkemani, İran'ın bu fuara özel konuk olarak katılmasının iki ülke arasındaki kültürel ilişkinin önem ve derinliğini gösterdiğini söyledi.

Çinli yetkili de bu görüşmede İran ve Çin arasındaki teamüllere temasla, İran'ın fuarın özel konuğu olarak katılmasının çok önemli olduğunu ve zengin kültüre sahip İran ve Çin halklarının bir biri ile daha fazla tanışmasına yol açacağını bildirdi.

Pars Today

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.