İran dizileri Türkiye Televizyonunu fethetti

İran dizileri Türkiye Televizyonunu fethetti

  Haziran 19, 2019

  2.465 Okunma

Peygamberler ve İslam Tarihi konulu İran dizilerinin yanı sıra güncel konulu İran dizileri de Türkiye Televizyonunu fethetti.

Ashab-ı Kehf, Hazreti Meryem, Yusuf Peygamber, Elçi, İmam Ali, İbn-i Sina, Hazreti Eyyub, Muhtarname, Cabir bin Hayyan, Yalnız İmamAşkın Velayeti, Süheyl Yıldızı.. gibi nice Peygamberler ve İslam Tarihi konulu İran dizisinin ardından, şimdi de güncel konulu İran dizileri Türk TV Kanallarını ele geçirdi.

Halkımız gerek Hollywood film ve dizilerinin, gerekse sözde Türk dizilerinin, din, ahlak ve kültürümüz ile uyuşmadığını -geç de olsa- fark etti. Böylece, öze dönüş maksatlı araştırmaların sonucunda İran dizileri keşfedildi.

Anadolu insanı, İran dizilerinde hem kendisini buluyor, izliyor. Hem de İslami değerler ve öğretilerle hasret gideriyor. Bu sebeple Türkiye halkı, diğer dizileri bırakıp İran sinemasına yöneliyor, rağbet ediyor.

Halkımızın rağbeti ile, TV kanalları da -seyircinin isteği üzerine- İran dizileri yayımlamaya yöneliyor. Ve bu şekilde İran dizileri daha da yaygınlaşıp televizyon kanallarını fethediyor.

Son dönemde televizyonda yayımlanan güncel konulu İran dizilerinin en meşhurları şunlar: Sitayiş (2010), Kutsal Emanet (2006), Yara (2014), Mesafeler (2010), Filistinli Zehra'nın Gözleri (2004)O Bir Melekti (2005), Galibun (2011-2012), Cennet'e 5 KM (2011)..

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.