İran dünya sinemasına ev sahipliği yapacak

İran dünya sinemasına ev sahipliği yapacak

  Haziran 19, 2019

  731 Okunma

İran İslam Cumhuriyeti, dünya sinemasına ev sahipliği yapacak

Dünya devleriyle rekabet eden İran sineması bu kez kısa film alanında dünyaya ev sahipliği yapacak.

Tahran Kısa Film Festivali’nin 8-14 Kasım tarihleri arasında halka açık olacağını söyleyen festival genel müdürü Ferit Ferrohendekiş, bu festivalin en çok ilgi gösterilen İran’ın eski festivallerinden biri olduğunu vurguladı.

Bu festivale olan aşırı ilgiyi de rakamsal değerler üzerinden açıklayan festival genel müdürü, milli değerleri konu alan 884 kısa film arasından 50 öykü, 428 belgesel, 278 deneysel ve 138 kısa film de animasyon seçildiğini dile getirdi.

Ferit Ferrohendekiş, bu festivalle ilgili konferansların 8-9 Kasım’a kadar olacağını ve ve şimdiye kadar dünyanın farklı yerlerinden 50 tane makale kendilerine ulaştığını belirtti.

Tahran Kısa Film Festivali ile İran sinemasının dünyada marka olması için bunun değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Genel Müdür, bu alanda 2007’de marka olmaya başladıklarını belirterek, İran sinemasını tanıtmak için daha fazla çalışacaklarını söyledi.

Her gün için ayrı bir isim seçilerek 8 Kasım'la birlikte “Çevre” günü ile başlayacak olan Tahran Kısa Film Festivali, “Ben Toprağı Seviyorum” ile 9 Kasım, “Kitap ve Sinema” ile 10 Kasım, “Bilim Dünyası, Barış ve Kalkınma İçindir” ile 11 Kasım, “Yaratıcılık ve Sinema” ve “Abbas Kiyarostemi” ile 12 Kasım, “Sinema Öğrencileri” ile 13 Kasım, “Sinema Tanıkları” ile 14 Kasım’da festivalin kapanış töreni olacak.

Mehr News

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.