İran filmi 8 yıl aradan sonra gösterime girecek

İran filmi 8 yıl aradan sonra gösterime girecek

  Haziran 19, 2019

  1.196 Okunma

Muhammed Mehdi Askerpûr'un yönettiği İran filmi; 7:05 PM, sekiz yıl aradan sonra gösterime girecek.

İranlı yönetmen Muhammed Mehdi Askerpûr'un yönettiği هفت و پنج دقيقه yani (7:05) adlı sinema filmi, sekiz yıl aradan sonra İran'da gösterime girecek.

2009 yılında Fransa'da çekilen “7:05 PM” sinema filminin senaryosu Ferhat Tevhidi'ye ait ve film 22 Şubat'tan itibaren başlayıp belirli sinema salonlarında gösterime girecek.

Gösterimin amacı belirli bir tabakanın ilgisine hitap edip onları yeni, modern ve sanatsal filmlere bağlamaktır.

“Akşam 7:05” sinema filmi, Fransa'da yaşayan farklı yaşlardaki üç göçmen kadının hikayesini anlatıyor. Kadınların her birisinin, hayat, ölüm, aşk ve ihanet hakkında birçok soru ve sorunları vardır. Bu üç kadın zihinsel ve ruhsal çöküş yaşamakta olup intiharın eşiğindedirler.

Filmde, Rıza Kiyaniyan, Rıza Attaran, Isabelle Pasco, Linda Borini, Virginie Boudot, Christopher Masson, Melina Morse ve Tom Novembre gibi birçok başarılı oyuncu rol alıyor.

Yapımından itibaren 8 yıl boyunca, 7:05 PM filmi, birçok uluslararası film festivaline katıldı. Dünyada yaşanan meselelere değindiği ve Kiyaniyan ve Attaran gibi meşhur oyuncuların rol aldığı için bu filmin İran'da da seyirciler tarafından beğeni ile karşılanması umuluyor.

Askerpur, senaryo, yapımcılık ve yönetmenliğini üstlendiği “Sınıra Kadar Uçmak” (1990) filmi ile yönetmenlik kariyerine başladı.

Son filmi, “Misafirimiz Var” (2014), Güney Kore Busan Film Festivali, Endonezya Balinale Film Festivali ve Hindistan'daki 7. Uluslararası Jaipur Film Festivallerinde gösterilmişti.

30 yıllık sinema hayatında Muhammet Mehdi Askerpur, İran Sinema Evi'nin başkanlığı, Farabi Sinema Kuruluşu yöneticiliği ve 20 ve 21. İran Fecr Film Festivalinde genel sekreterlik gibi birçok sorumluluğu üstlendi.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.