İran filmi, Kız (2016) İspanya Film Festivalinde yarışacak

İran filmi, Kız (2016) İspanya Film Festivalinde yarışacak

  Haziran 19, 2019

  1.803 Okunma

Usta yönetmen Rıza Mir-Kerimi'nin yeni filmi, Kız (2016) İspanya Film Festivalinde yarışacak.

Çocuk ve Asker, Ayışığı Altında, Küp Şeker, Bugün.. gibi sayısız başarılı filmin yönetmeni Rıza Mir Kerimi'nin yeni filmi دختر (Kız) (2016) İspanya Film Festivalinde yarışacak.

Rıza Mir Kerimi'nin yönettiği “Kız” (2016); İspanya'nın düzenlediği Uluslararası Valladolid Film Festivalinde İran'ı temsil edecek.

Film ilk olarak Şubat 2016'da İran'ın 34. Uluslararası Fecr Film Festivali'ne katılmış ve Muhammed Rıza Aligüli'ye en iyi bestekâr ödülünü kazandırmıştı.

38. Uluslararası Moskova Film Festivaline de katılan “Kız” (2016), Rusya'da en iyi film ve en iyi erkek oyuncu ödüllerini kazanmıştı.

Rıza Mir-Kerimi'nin yönettiği sekizinci filmi olan “Kız“, senaryosunu Mihran Kaşani'nin metninden alıyor ve İran'ın güney batısında bir liman kenti olan Abadan'da yaşayan bir aileyi işliyor. Ailenin küçük kızı İran'dan ayrılmak üzere olan arkadaşını uğurlamak için şehir dışına gitmek ister. Babasının öğütlerine rağmen kız Tahran'a gider. Kızın itaatsizliği bir dizi olayı beraberinde getirir ve ailede sorunlar yaşanır.

Kız filminin oyuncu kadrosunda; Ferhat Aslani, Merila Zarii, Mahur Elvend ve Şahruh Furutaniyan gibi birçok başarılı isim yer alıyor.

Rıza Mir Kerimi İran'da en başarılı yönetmenlerden biri olarak biliniyor ve filmleri birçok uluslararası film festivalinde İran'ı temsil ediyor. Yönetmenin üç filmi; “Çok Yakın ama Çok Uzak”, “Küp Şeker” ve “Bugün” İran'ın Oscar'a adayları olmuştu. Ancak “Küp Şeker” filmi Amerika'nın Peygamber-i Ekrem'e hakaret içeren filminin yayımlanmasının ardından yarışmadan çekilmişti.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.