İran filmi ‘Kupal’ tüm Asya’yı temsil edecek

İran filmi ‘Kupal’ tüm Asya’yı temsil edecek

  Haziran 19, 2019

  724 Okunma

İranlı yönetmen Kazım Mollayi’nin yaptığı “Kupal” adlı film, ABD’de düzenlenecek “Arizona Underground Film Festivali"nde gösterilecek.

Sinemacı Kazım Mollayi’nin yazıp yönettiği “Kupal” isimli film, bu sene 10’uncusu ABD’de düzenlenecek “Arizona Underground Film Festivali”nin ana yarışma dalında gösterilecek. “Kupal” filmi İngiltere, Kanada, İspanya, Filistin ve ABD sinemasını temsil eden eserlerle büyük ödül için rekabete girecek.

Çevre ve hayvan koruma konusunu anlatan filmin özeti şölye: Hayvan doldurma sanatçısı Doktor Ahmet Kupal’ın yeni yıl gecesi dehşet dolu bir maceraya dönüşüyor. Doktor Kupal o gece hayatındaki en zor sorunla karşılaşacaktır.

Şaron isimli bir köpeğin de oynadığı filmin başrollerinde: Loven Haftvan, Nazenin Farahani ve Purya Rahimi yer alıyor.

Her sene farklı ülkelerde yapılan bağımsız filmlerin gösterildiği festivalin önümüzdeki 15-23 Eylül tarihleri arası organize edileceği kaydedildi.

Geçenlerde “Kupal”, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da düzenlenen Uluslararası Around Film Festivali’nin “En İyi Film Ödülü”nü kazanmıştı.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.