İran filmi; “Mezar-ı Şerif” (2015) gösterime girdi

İran filmi; “Mezar-ı Şerif” (2015) gösterime girdi

  Haziran 19, 2019

  1.887 Okunma

İran filmi; "Mezar-ı Şerif" (2015) gösterime girdi.

Hasan Barzide ve Mehdi Şirzad'ın senaryosunu yazdığı ve Hasan Barzide'nin yönettiği İran filmi; “مزارشریف” (Mezar-ı Şerif) (2015) gösterime girdi.

Bir savaş karşıtı olan “Mezar-ı Şerif” filmi, 8 Ağustos 2008'de Taliban'ın, Afganistan Mezar-ı Şerif'teki İran Büyükelçiliğine saldırmasını konu alıyor. Bu saldırıda İranlı diplomatlar şehid ediliyor ve aralarından sadece Allah Medet Şah-Seven hayatta kalıyor. Onun da İran'a dönmek için savaş ortamında 15 KM mesafe kat etmesi gerekmektedir.

Mezar-ı Şerif filminde; Hüseyin Yari, Mehtap Kerameti, Mesut Rayigan, Ali Atai, Mesut Şahei, Ammar Tafti ve İbrahim Barzide gibi meşhur oyuncular rol alıyor.

Filmin resmi internet sitesi: www.mazarsharif.ir

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.