İran filmi, Tozda Duranlar (2016) MS hastalarına yardım amacıyla gösterime girecek

İran filmi, Tozda Duranlar (2016) MS hastalarına yardım amacıyla gösterime girecek

  Haziran 19, 2019

  1.608 Okunma

İran filmi ülkedeki MS hastalarına fon oluşturmak amacıyla gösterime girecek

İran filmi ایستاده در غبار (Tozda Duranlar) (2016) MS (Multipl Skleroz) hastaları için sermaye oluşturmak amacıyla düzenlenen hayırsever etkinlikte gösterime girecek.

14 Ağustos’ta Tahran Millet Sinema Salonları’nın tüm salon ve seanslarında gösterime girecek olan filmin elde edeceği tüm gelir MS hastaları için kullanılacak.

Muhammet Hüseyin Mehdeviyan’ın yönettiği “Tozda Duranlar” filmi, İranlı savaş kahramanı Hacı Ahmet Mütevessiliyan’ın hayatını işliyor.

Kristal Simurg ödülü kazanan bu filmin gelirleri İran MS Hastaları Topluluğu’na verilecek.

İran Devrim Muhafızları 27. Muhammed Resulullah Tugayı kurucusu ve komutanı Tümgeneral Hacı Ahmed Mütevessiliyan, Hürremşehr’in kurtarılmasında önemli rol oynamıştı. 1982 yılında Siyonist İsrail rejiminin Güney Lübnan’ı işgal etmesi üzerine, bölgedeki Müslümanları organize edip Hizbullahi direnişe güç kazandırmak amacıyla diğer birçok İranlı Subay ve Diplomat ile birlikte Suriye’ye, oradan da Beyrut’a geçti. Ancak Lübnan’da iken o ve İran’ın Lübnan Büyükelçiliğinde çalışan üç arkadaşı İsrail Rejimi tarafından kaçırıldı.

Habip Valinecad’ın yapımını üstlendiği film, İran İslam Cumhuriyeti’nin düzenlediği 34. Uluslararası Fecr Film Festivali’nde en iyi film seçilip Kristal Simurg ödülüne layık görüldü.

Film ekibi daha önce Komutan Hacı Mütevessiliyan ve arkadaşlarının serbest bırakılması için bir uyanış hareketi başlatmıştı. Şimdi de filmle kazanılan gelir hayırsever yapımcıların vesilesi ile MS hastalarına şifa kaynağı oluyor.

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
  1. avatar
      admin Şubat 2, 2020 05:46:12

    Muhammed Hüseyin Mehdeviyan yönetmenliğindeki ’’İstade der Gubar’’ (Tozda Duranlar) filmi, İran sinemasının bu yılki ürünlerinden biri olarak 34. Fecr Film Festivali’nde parlayan bir diğer eserdir. Film 3 değişik dalda Billur Simurg ödülünü alırken en iyi film ödülüne de layık görüldü.

    Film, kutsal savunma döneminin komutanlarından Hacı Ahmed Mutevessiliyan’ın çocukluk döneminden savaş cephelerine katılarak, kaybolması yıllarını işliyor. Filmde kutsal savunma yıllardan geriye kalan şehitlere ait orjinal sesleri kullanılmış ve çekilen savaş sahneleri inanılmaz derecede gerçekçi ve profesyoneldir. Yönetmen Muhammed Hüseyin Mehdeviyan kendi karnesinde, kutsal savunma yılları ve savaşçıların yaşam hikayeleri konusunda bir kaç film daha bulunduruyor.

    Filmin kahramanı ’’Hacı Ahmet Mütevessiliyan Yezdi’’ 1954 Tahran doğumlu ve Saddam tarafından dayatılan savaş döneminde, 27. Muhammed Resulullah (s.a.a) tümeninin komutanı idi. Kendisi 1983 yılında Lübnan’da siyonist rejim güçleri tarafından kaçırılan (İran ve Suriyeli) 4 diplomattan biridir. Olaydan 33 yıl geçmesine rağmen kendisi ve beraberindekilerin akibeti hala bilinmiyor. Bazı haber kaynakları o dönemde kendisinin Siyonist rejim tarafından şehid edildiğini bildirirken, diğer bazıları onun şehid olmadığını ve hapiste olduğunu yazdı. Her halukarda ’’Tozda Duran’’ filmi ebedileşen bu mücahidin yaşamı ve sayısız cihadını işliyor.

    Kaynak: Pars Today Türkçe

  2. avatar
      admin Şubat 2, 2020 05:46:43

    İsrail tarafından kaçırılan İranlı dört subay ve diplomatın isimleri ve meslekleri:

    1- Askeri danışman ve komando tugayı komutanı olarak hizmet veren Hacı Ahmet Mütevessiliyan
    2- İran’ın Beyrut Büyükelçiliği maslahatgüzarı Seyyid Muhsin Musavi
    3- Büyükelçilik Teknisyeni, Taki Rastigar Mukaddem
    4- IRNA (İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı) muhabiri Kâzım Ahevan

    Hâla hayatta olup İsraillilerin elinde tutsak olma ihtimalleri büyük. İran bu 4 diplomatın serbest bırakılması için BM’ye baskı yapmıştı ancak BM her zamanki gibi İsrail’i korudu.

Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.