İran filmi, Satıcı (2016) Oscar listesinin başında

İran filmi, Satıcı (2016) Oscar listesinin başında

  Haziran 19, 2019

  2.421 Okunma

İran filmi, Satıcı (2016) Oscar listesinin başında

İranlı yönetmen Asğar Ferhadi'nin son filmi فروشنده (Furuşende) (Satıcı) (2016) Oscar listesinde

Los Angeles Times gazetesi, Oscar adayı yabancı filmlerden en iyi beş tanesi liste olarak sundu. Asğar Ferhadi'nin “Satıcı” adlı filmi bu listede yer alıyor.

LA Times gazetesi; Oscar Akademi Ödüllerinin yabancı dilde filmler bölümünde yarışacak sinema filmleri arasından en çok dikkat çeken 5 tanesini listeledi.

Satıcı (2016) adlı İran filmi daha önce Cannes Film Festivalinde (en iyi film ve en iyi erkek oyuncu dalında) iki ödül almıştı

Furuşende (Satılık) (2016) filmi; Arthur Miller'in “Satıcının Ölümü” adlı piyesini canlandırırken araları açılan bir çiftin hikayesini konu alıyor.

İranlı yönetmen Asğar Ferhadi, daha önce, Bir Ayrılık (2011) filmi ile İran İslam Cumhuriyetine ilk akademi ödülünü kazandırmıştı.

Aynı yönetmenin; Satılık (2016) filmi bu sene Oscar'da İran'ı temsil edecek.

iFilmTV

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.