İran filmi, Satıcı, 2017 Oscar ödülünü kazandı

İran filmi, Satıcı, 2017 Oscar ödülünü kazandı

  Haziran 19, 2019

  3.791 Okunma

İranlı yönetmen Asğar Ferhadi son filmi, Satıcı (2016) ile bu sene de Akademi Ödüllerinde En İyi Yabancı Film ödülünü kazandı.

89. Oscar Akademi Ödülleri töreninde Yabancı Dilde En İyi Film dalında dünya çapında seçilmiş en iyi 5 film yarıştı.

Mayın Yurdu, Danimarka; Ove Adında Bir Adam, İsveç; Tanna, Avustralya; Satıcı, İran İslam Cumhuriyeti ve son olarak Tnoi Erdman, Almanya.

Bu 5 film arasından İran filmi, Satıcı (2016), En İyi Yabancı Film ödülüne layık görüldü.

Filmin yönetmeni Asghar Farhadi, daha önce de, Bir Ayrılık (2011) filmi ile 2012 Akademi Ödüllerinde En İyi Yabancı Film dalında Oscar kazanmıştı.

İran filmi, Satıcı (2016), Asğar Ferhadi'ye ikinci Oscar'ını kazandırdı.

Ancak bu defa Ferhadi, Oscar Ödülünü kendisi teslim almadı. Trump'ın İranlılar başta olmak üzere 7 İslam Ülkesine vize yasağı getirmesini protesto eden Ferhadi ve filmin oyuncuları davetli oldukları ödül törenine katılmayacaklarını bildirmişlerdi.

Asghar Farhadi'nin kazandığı Oscar Ödülü, onu temsilen katılan İran asıllı iki Amerikan vatandaşına teslim edildi. Anuşe Ansari (ilk kadın uzay turisti) ve Firuz Nadiri (Nasa yöneticisi); İranlı yönetmeni temsilen katıldıkları ödül töreninde Oscar Ödülünü aldılar.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.