İran filmi, Yıldızsız Rüyalar (2016) Türkiye’de gösterime girdi

İran filmi, Yıldızsız Rüyalar (2016) Türkiye’de gösterime girdi

  Haziran 19, 2019

  1.434 Okunma

İslami İran yapımı belgesel film, Yıldızsız Rüyalar (2016) Türkiye'de gösterime girdi

Mihrdad Uskui'nin yönettiği İran İslam Cumhuriyeti yapımı belgesel film, رؤیاهای دم صبح (Royahaye dame sobh / Rü'yehay-ı Dem-i Subh) (Şafak Rüyaları) (2016) Türkiye'de gösterime girdi.

İngilizceye 'Starless Dreams' adı ile kazandırılan film, birçok uluslararası belgesel film festivalinde ödül kazandı. Ardından film, Türkiye'de, Yıldızsız Rüyalar (2016) ismi ile gösterime girdi.

Yıldızsız Rüyalar (2016) belgesel filmi; uyuşturucu satışı ve kaçakçılığından adam öldürmeye kadar birçok çeşitli nedenlerden içeri girmiş bir grup 18 yaşından küçük kızı takip ediyor. Zamanla onları oraya getiren şeyleri öğreniyoruz. Her ne kadar bu hapsedildikleri yerde sıkılsalar da aslında hepsi dışarı çıktıklarında neler olabileceğinden çok korkuyor. Yeni yıl (Nevruz) yaklaşırken aileleriyle kutlama ihtimalinin heyecanıyla ümitleniyorlar.

Yıldızsız Rüyalar (2016) belgesel filminin uluslararası alanda kazandığı başlıca ödüller;

2016 Berlin UFF; En İyi İnsan Hakları Filmi
2016 Asya Pasifik Ekran Ödülleri; En İyi Belgesel
2015 Cinema Vérité İran Belgesel UFF; En İyi Görüntü Yönetmeni
2016 Full Frame Belgesel FF; En İyi Belgesel
2016 Hot Springs Belgesel FF; En İyi Uluslararası Belgesel
2016 Londra FF; En İyi Belgesel

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.