İran ile Azerbaycan’dan ortak sinema eseri

İran ile Azerbaycan’dan ortak sinema eseri

  Haziran 19, 2019

  538 Okunma

İranlı yapımcı Emir Şahap Razavian, İran İslam Cumhuriyeti ile Azerbaycan'ın ortak yapımı olan yeni projesi “Aşk Kalesi”yle ilgili olarak Mehr News'e önemli açıklamalarda bulundu.

İranlı yapımcı Amir Shahab Razavian, yeni projesi “Aşk Kalesi”yle ilgili olarak Mehr’e yaptığı açıklamada, “Bu sinema filmi, İran ile Azerbaycan’ın ortak yaptığı bir eser olarak Azerbaycanlı yönetmen İlham Kasimov tarafınan yapılmıştır.” ifadelerine yer verdi. Filmin çekimleri ise geçen yaz aylarında Bakü ve Meşkinşehir’de gerçekleşti.

Razavian sözlerini şöyle sürdürdü: “Aşk Kalesi” İran’da her sene düzenlenen 37. Fecr Film Festivali’ne katılmaya hazırlanıyor ve umarım seçilen eserler arasında yer almayı başarır.

Filmin konusuna da değinen İranlı yapımcı, “Bu film, Azerbaycan’daki efsanevi ve mistik aşk hikayelerinden esinleniyor; Bakü hükümdarı Yakup Şah’ın Aytekin isminde bir kızı varı. Birçok kişinin gönlünü kapan Aytekin Tebrizli bir çocuğa aşık olur. Ancak hükümdarın kızına talip çıkan Dadaş isimli bir şehzade ile Tebrizli genç arasında ortaya çıkan maceralar ilginç sahnelere imza atıyor. Rıza Naci, İlmeddin Caferov, Çınare Melikzade, Ziya Ağa ve Kemale Piriova filmin oyuncu kadrosunda yer alıyor.” diye konuştu.

Mehr Haber Ajansı

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.