İran İtalya ‘Bugünün Dini’ Filim festivali büyük ödülünü kazandı

İran İtalya ‘Bugünün Dini’ Filim festivali büyük ödülünü kazandı

  Haziran 19, 2019

  1.413 Okunma

İran İtalya 'Bugünün Dini' Filim festivali büyük ödülünü kazandı

گورمردها (Erkekler Mezarı) ve Karlı Damlar kısa filmleri 19. Uluslararası İtalya 'Bugünün Dini' Filim Festivalinin en büyük ödülünü aldı.

Urumiye Gençlik Sinema Topluluğu yapımı yönetmenliğini Ali Merdumi'in yaptığı “Guri Merdha” filmi ve Erdebil Gençlik Sinema Topluluğu yapımı yönetmenliğini Hayde Muradi'nin yaptığı Karlı Damlar filimleri İtalya 'Bugünün Dini' Filim Festivali kısa filimler bölümünde birincilik ödülünü aldı.

19. Dönem Film Festivalinin kapanış töreni 16 Ekim'de İtalya'nın Toronto şehrinde düzenlendi. Festivalin 'en iyi kısa filimler Jüri ödülünü 'Uluslararası Kiliseler Toplumu' onur ödülünü 'Guri Merdha' kısa filmi aldı. Aynı halde Karlı Damlar filmi ise jüriden dinlar arası bölümde ödülünü aldı.

Bugünün dini festivali Siyah-Beyaz Enstitüsü tarafından düzenlenmektedir. Asıl amacı dünya geneli insanlarının inançları, yerli ve geleneksel yaşamları arasında bağ oluşturulmasıdır.

Bu festival din ve dinler arası diyalog kısa ve uzun filmler, inançlar ve dinler, antropoloji ve dinler etnoğrafyası, göçmenler, kimlik ve diyalog konularındaki filimleri gösterime sunmaktadır. Bu yıl festivalin teması 'Din ve Kadın Sorunları' idi.

Festivalin 19. Dönemi 7-16 Ekim tarihleri arasında İtalya'nın Toronto şehrinde düzenlendi.

IQNA

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.