İran kısa film festivaline Türkiye’den 74 eser katılacak

İran kısa film festivaline Türkiye’den 74 eser katılacak

  Haziran 19, 2019

  897 Okunma

İran İslam Cumhuriyetinin bu yıl on birincisini düzenlediği Uluslararası 100 Saniye Kısa Film Festivaline Türkiye'den birçok kısa film katılacak.

100'den fazla ülkeden sayısız film yapımcısı çalışmalarını İran İslam Cumhuriyeti 11. Uluslararası 100 Saniye Kısa Film Festivali sekreterliğine sundu.

Festival genel sekreteri Behnam Bahadıri, 22-24 Şubat'ta düzenlenecek olan kısa film yarışmasına uluslararası alanda 101 film yapımcısının katıldığını belirtti.

“İran sinema bölümünün ana yarışma ve deneyim şeklinde iki ayrı bölümde gerçekleşeceğini” sözlerine ekledi.

Behnam Bahadıri, festivalin uluslararası yarışma bölümünde ise; belgesel, sinema ve animasyon şeklinde üç ayrı bölümün olacağını belirtti.

“Uluslararası kısımda odaklanacak konunun ahlak ve kültürel değerler” olduğunu ayrıca bildirdi.

Bu yıl düzenlenen festivalde hem kalitenin hem de sayının arttığına işaret eden Bahadıri sözlerine şöyle devam etti; “Sunulan eserlerin birçoğu toplumsal ve kültürel mesajlar veriyor. Diğer bazıları ise çocuk türünde. Eserler arasında korku türünde olanlar da var. Bazı eserler ise dünya siyasetini işliyor.”

Festivalin uluslararası bölümünde; katılımda 217 eser ile Amerika en önde giderken, 203 eserle Hindistan onu takip ediyor. Festivale İngiltere'den 89, Türkiye'den 74, İspanyadan 67 ve Kanada'dan 56 eser katılacak. En fazla eser sunan bu 6 ülkeyi birkaç eserlik katılımla diğer 95 ülke izliyor.

11. Uluslararası 100 Saniye Kısa Film Festivali, 22-24 Şubat 2017 tarihleri arasında Tahran'da düzenlenecek.

iFilmTV

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.